>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, March 25, 2008

katak...Flog?

Katak...Frog...tapi anak aku panggil..'kakak'...flog! mmm...

Al kisah..

mummy..nyanyi lompat kakak?
What?
Lompat kakak..

So mummy nan bijaksana ni pun...

lompat si katak lompat..lompat lah tinggi-tinggi..
cepatlah adik cepat cepat lah bangun pagi...
Jika adik malas lagi malas bangun pagi..la la la laa...
Nanti adik rugi....

Then....
Lagi...
Mummy nyanyi seperti di atas tapi baby..

lompat si kakak lompat...
lompat ya tinggi-tinggi..
cepat ya daddy cepat...
cepat ya gosyok gigi!

Hah?nape daddy kena cepat gosok gigi....

dia sambung

ike daddy alash agi..alash gosyok gigi
ya ya yaaa...
nanti tak ade gigi

Bertuah betul!

Kemudian..mummy telah disuruh melukis katak..
mana la den pandai..bantai le labu!

mummy ni 'flog' ke?
yee...
tak syama!syalah syalah...

erkkkkkkk....huduh benau ke lukisan den???

13 comments:

mamadanish said...

I suka bebenar le gelagat akif ni..teringin sungguh nak jumpa dia!Happy sungguh dia ..Seronoknye

Fid said...

kahkahkah
akif ni pemalu..kalau u jumpa sah dia diam hahaa

anamiraa said...

madanish,
last time me jumpa akif, dia macam bantal gitu...bestnyaaa peluk!!!

heheheheh...kan fid kan? tapi sekarang dah lasak tak taulah kan.

dah susut ke dia fid?

mamadanish said...

Ala..i sebenarnye nak tanya sikit..
u guys ni mmg bebetul kawan ke,i mean mmg dah kenal sebelum ni ke..or kenal kat alam maya?
Lama dah i memikirkan menda ni..tolonglah jawab ye..saje je nak tau..:)

Fid said...

anamiraa
akif la ni dah tak berapa bantal sgt dah
dah lonjong dah....
hahahaaa

mamadanish
kahkahkahkahkah

jwpnya..
asal kenai kat SI la
lepas tu jumpa yada2. sms yada2....chat yada2..tulis blog baca blog yada2...
dr penulisan jatuh ke hati gitu..buleh?hahahaaaa

betoi tak korang?

Uniklah plakkan titik tolak perkenalan hehehee

rizza said...

akif ..akif..sugguh bijak ko mengenakan daddy nye..hehe pandai lak nyayi tu...

hehheh

fid..betulllll

kawan alam maya....

mamadanish said...

laaa
Puan rizza pun sama ke..
Wow...!!!!

Yan said...

Fid,
hari tu aku lukis ikan, anak aku sebut kucing.. lagi laa sadis..

anamiraa said...

madanish,
betui la tu...apatah lagi bila kami mendapati susur galur kami ala2 serupa tapi tak sama gitu.

cuma kami agak rapat sebab mempunyai masalah yang sama - iaitu terlebih berat padan ;P

begitu juga dengan puan rizza. semuanya kenal di alam maya. tapi puan rizza tidak mengalami masalah berat badan seperti kami berdua.

dia sungguh beruntung.

(kahkahkahkahkahkahkah!!!)

rizza said...

lawak le ko ana....aku pun mengalami masalah berat badan yg tak naik2..cam ne tu??? hehheh ye tak Puan ANA?

kuang..kuang..kuang..

Fid said...

anamiraa
ya masalah sama
tapi aku lebeh kritikal hahah

rizza
aku bg ko 5kg nak????10 kg pun aku masih mampu bg ko
ko nak?aku pos!

anamiraa said...

entahnya za! esok jugak aku pos tau!!

rizza said...

fid n ana.. leh la kalau nak post kan..aku kurang 10 kg..korang nak bagi aku terima ..hhehheh

apa lagi..post le cepat ..hehhhehe