>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, March 7, 2008

yang terbuku

aku

di mana salahku

aku....

anak aku tu kalau geng2 sekolah dia demam batuk bagai....komperm dia akan batuk dan berkahak...

baby susu ibu tuh!
Gamaknya kalau bkn aku yg susukan lagi dahsyat kot yer...

Al kisah....
(rasa mcm tak logik kalau aku terguris tp mcm ala2 nak aku lempang juga ishhh...sudah brutal?tak de terguris?)

masa dok tunggu turn nak jumpa doc....

Anak aku disapa oleh seorang ibu beranak kecil bila kutanya ..anaknya 3 bulan baru...
dan anak 1st 2 thn setgh....

Ditanya aku jumpa doc utk apa..aku bg tau la sbb anak aku mmg folo up dr thn lps...sejak dia discharge nov kerana kahak nan bnyk...

lantas ditanya aku

besar2 pun masih kena batuk berkahak?

aku yg terpinga2 ni angguk je la dlm hati aku pk la..aku tua2 ni pun kadang2 ada juga batuk berkahak ....

lalu ibu itu bercerita..

anak i dua2 ada kena batuk berkahak ni ...tp bila besar dah tak kena...ni bb ni pun sbb batuk juga ni..

aku..

erkkkk

lalu ditambahnya....

bagi susu apa?

aku...
(ni soalan aku paling benci nak jwp)
breastmilk....kujwp ngan nada paling slow kahkahkah

lantas

minum susu badan pun kena sakit ka?

Dalam hati
ini pompuan haa nak pelempang aku ka?
apa ingat anak superman??
kalau la anak yg BF tak akan kena sakit harus tutup kilang susu2 lain.....
yg ko tu anak ko 3 bulan dah sakit apa kejadah?...dlm hati la...

kat luaran....buat muka tak de perasaan..

lalu anak aku cakap..

mummy..nak nenen...

jommmm....

tapi dia tak jd nak nenen sbb kat dlm bilik menyusu tu ada ramai org le plak....

anti ya dalam ka...

itu citer aku hahaha

cerita kelakar bg aku (aku je rasa kelakar)

bila nurse (anak aku panggil opah dia pun bhskan diri dia opah ngan anak aku) panggil nama anak aku..

dengan kuatnya dia jwp

YA SAYA!E-NGAH ALAN Nak ASYUK YA NI....!

then masa paed nak chk tekak dia...dia nganga luassss sgt mulut dia....

lps jumpa paed nak kuar bilik dia minta ngan 'opah'nya nakkkk..
nak ciwit(sweet) nak bagi daddy!
buleh???


cerita sesalan aku plak

mlm td aku angin sgt ngan anak aku erkkk
mummy minta maaf sayang
mummy ngantuk sgt2 tp baby buat main2

dia buat katil aku tu macam tempat lompat dia....pukul 12am ada ka patut dia dok melompat sakan....
dia le ni suka tido lewat....
bila aku tanya nape tido lewat dia salahkan daddy dia...sbb daddy ido daaaa...erkkkk

mlm ni aku berazam nak temankan anak aku berjaga sampai pagi
buleh???

2 comments:

Erna said...

hoho..biasalah tu fid..memang byk komen2 'membina' sebegitu..kihkih
haha..sebab Dr Ling punya nurse ala-ala opah gituk ek.. Dr Z punya still muda..baya kita tapi d&d panggil kakak! ahaks!

sitilina said...

alaaaaah.
dah tulis komen ilang la plak!