>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, March 8, 2008

yang nyata

yang nyata..
aku mmg susukan anak aku sampai la ni
dan aku mmg sgt2 menyokong penyusuan susu ibu...

yang nyata aku kerja kilang 'aja'
ini nak cerita sikit kpd yang konon so high class...low class kerja kilang??
hanya ingin bg satu gambaran...
FYI..
org yg kerja kat kilang bknnya semua nya operator pengeluaran (adeeii dah bnyk kali sebut)
Kilang tu tempat buat produk yg dihasitkan...Tapi utk setup sebuah kilang nan gah...semua pekerjaan2 lain ditawarkan..maka kat kilang tu ada mcm2 jawatan..macam2 back ground pendidikan...
ya tidak dinafikan mmg kat kilang ramai operator..tapi mereka bukan buat salah..mereka bekerja cari rezeki...mmg ada yg perangai pelik2 hatta aku pun kadang2 naik angin tp...bkn ka dlm golongan yg kerja pangkat2 besar pun ada fe'el aneh???

aku amat tertarik
'u BF anak tapi kalu takat kerja kilang takyah nak bangga le..diri pun tak berjaya mana..ada hati nak 'dakwah'kan org susukan anak...cari dulu ilmu untuk diri u..'

Saya maafkan anda....
Haruskah saya scan dan tampal segala kejayaan saya kat blog?tidak bukan??
u...org kerja kilang tak bodoh laa.please laaaaa...
saya tak sekolah tinggi mn pun..tp sekadar ada degree shj....course communication engineering...final year major in microwave engineering....graduated from Tokai university Japan....year 2003 March..
that's all...enough?

kpd kawan2 aku kalau2 ada lubang kerja bersangkutan fwd kat aku naaa...hehehee

and to those yg mmg tk minat nak BF anak takyah la penat2....dan please do not read my blog...nanti kecik hati plak...sorry naaaa...

susah juga yang kalau memblog utk melepaskan isi hati ttg BF ni hahahahaaaaa
tapi aku rasa ok sbb lagi bagus dr aku pi cerita kat org yg mana aku tak tau depa suka ke idak..kalau kat blog ni sapa suka bleh baca sapa tak suka abaikan je....

betoi dak??

6 comments:

sitilina said...

hahaha. kalo dah malas tu ckp je malas xpayah nk kondemn2 orang, xckp ilmu la, keje kilang la, kn akak?

baca blog orang, rajin. belajar, malas. pastuh duk melenting xtentu hala.

NUR said...

Kite pun keje kilang jek.. samalaa..pakai baju uniform..senang x yah pk pg2 nk pakai baju aperr...
eh..x yah la baca blog org kalu x minat nk bf..

fid..x yah layan org camnih..buang karan mikrowave ko jek..

anamiraa said...

'u BF anak tapi kalu takat kerja kilang takyah nak bangga le..diri pun tak berjaya mana..ada hati nak 'dakwah'kan org susukan anak...cari dulu ilmu untuk diri u..'

astaghfirullah!
singkatnya akal orang yang cakap camni.

agaknya kalau hang surirumah apa pulak dia cakap ye..

hahahahhaa... tak tercapai akalku mentaliti orang2 camni.

aku harap dia baca komen aku nih. satu aje aku nak pesan kat akak yang pandai tu:-

"kalau nak tau breastfeed ni takde kena mengena langsung dengan orang tu surirumah ka, kerja kilang ka, manager ke, minister ka, model ka, tukang sapu ka, pelakon ka. ingat senang ka nak breastfeed? memang orang terer aje yang boleh breasfeed tau. kalau setakat gagal sikit dah putus asa jgn harap boleh breastfeed. dari segi breastfeed ni, kadang kala orang kerja kilang lagi hebat dari manager tau! jadi jgn rendahkan orang tak tentu hala ye. dunia ni bulat. hang kata kat orang sekarang ni, allah balas balik kat hang esok. apa2pun breastfeed ka tak breastfeed ka, jgn takbur."

sekian terima kasih.

farah225 said...

fid
bo layan jerk kat orang mcm tu.dah taknak buat, kutuk2 orang plak.
orang kata apa, "bodoh takleh nak ajar, cerdik takleh nak tumpang" (betui ke perumpamaan aku ni!)

Fid said...

ohhh sungguku taklayan

anamiraa
gitulah gayanya mentaliti bangsaku!

rizza said...

fid...aku dah letih ooo 2x aku tulsi komen panjang jela..tak kuar uawwwww....