>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, March 2, 2008

obersi

kahkahkahkah

siang td aku baru kena sound ngan adik aku..

Kak ..hang ni dr dulu sampai la ni tak abih2 'berangan' nak dok obersi..bkn hang dah pernah dok ka?

Erkkk...

jawapan..
awat hang tak percaya???best ooo pengalam kat tempat org...lg satu kalaulah in near future ni aku bleh dok obersi aku konpiden hang akan terhegeh2 nak pi juga!

adik aku jwp
mmg la aku nak pi!

Aku pun tak tau la..pasai pa la aku nih
Aku bukan tak suka malaysia...
Aku suka

Tapi aku sukaaa..kalau boleh dok negara org....
aneh tp benar....
Aku tak tau org lain rasa dak mcm aku rasa....

antaranya
  • best ooo...dok kira bila laaa tarikh nak balik Malaysia for good
  • best oooo rasa rindukan tanahair..sbb kalu kita dok dlm malaysia tak pi mn2 mmg tak akan dpt rasa perasaan luar biasa nih.....
  • best ooo sekali sekala balik....bila landing ja..itu MH punya pilot/co-pilot yada2...mengucapkan..selamat kembali ke tanah air...(kena naik MH laa)
  • survivor(?) kat tanah asing tu mmg mencabar tau...kat situ bleh kita 'test' diri kita ni...
  • korang pernah solat tgh padang?atas tangga?tgh park?atas bumbung?...hehehehe itu antara pengalaman berharga....
  • keyakinan diri....
dan bnyk lg senarai kalu tak leh nak publish la plak..
hahahaaa

mmg hujan emas di negeri org hujan batu di negeri sendiri..lagi bagus negeri sendiri...
emas ngan batu mn lg berat?kalau kena timpa mana lg sakit???

aku ni kalaulah aku tak pernah jejak tanah asing..aku rasa aku ni mmg ala2 katak yg terkatup ngan tempurung belah yg tak dak lubang tu...mmg katup terus minda gamaknyalaaaa

lg satu nak tanya
pasai pa bila org yg pi study kat obersi org rasa hebat??
pada aku mn2 tempat pun sama jerk..
sekian terima kasih...

4 comments:

rizza said...

fid...selamat pi ovesi...tak pe ko berangan la..mana tau laki ko dpt offer keje obesi ni..leh ko enjoy your life...hehhe

"best ooo...dok kira bila laaa tarikh nak balik Malaysia for good
best oooo rasa rindukan tanahair..sbb kalu kita dok dlm malaysia tak pi mn2 mmg tak akan dpt rasa perasaan luar biasa nih.....
best ooo sekali sekala balik....bila landing ja..itu MH punya pilot/co-pilot yada2...mengucapkan..selamat kembali ke tanah air...(kena naik MH laa)"
hehhhehhe ade la sikit2 best kot...bagi aku le..aku biase2 je.....mungkin sebab aku tak de pun berangan nak pi ovesi....nasib je la kan...rezeki dok sekejap....mematangkan aku lagi...

"survivor(?) kat tanah asing tu mmg mencabar tau...kat situ bleh kita 'test' diri kita ni...
korang pernah solat tgh padang?atas tangga?tgh park?atas bumbung?...hehehehe itu antara pengalaman berharga....
keyakinan diri...."
ye betul..survival ooo..macam2 cabaran yg kena tempuhi dan kita leh pikir macam2 solution utk solve kan the problem...
yup...solat mana2 la yg ok tempat nye..atas padang(ni biase nye kalau kami pi brisbane la...pi solat kat taman QUT tu..ana mesti ingat kan..taman tu..)

"mmg hujan emas di negeri org hujan batu di negeri sendiri..lagi bagus negeri sendiri...
emas ngan batu mn lg berat?kalau kena timpa mana lg sakit???"
hahhahha fid ..fid...kalau hujan batu dpt batu laaa....

"aku ni kalaulah aku tak pernah jejak tanah asing..aku rasa aku ni mmg ala2 katak yg terkatup ngan tempurung belah yg tak dak lubang tu...mmg katup terus minda gamaknyalaaaa"
ni depend pada org gak fid...kalau org yg dok ovesi tapi still minda tak mau explore bile berada di ovesi..tak guna gak..minda masih macam dok kat msia...apa pun tak guna..tak de nye berkembang..atau tak de nye matang ...(ni sebab aku dah jumpa jenis cam ni..hahhah)

"lg satu nak tanya
pasai pa bila org yg pi study kat obersi org rasa hebat??
pada aku mn2 tempat pun sama jerk.."
sama je belajar kat mana2....tapi mentaliti bangsa melayu kita gitu la..memandang pada negara luar....hehhhehhehe melainkan la kalau amik course yg power gile yg kat msia tak de atau tak hebat..ok le..ovesi nye bagus..hahhaha...

saja je menyampuk...

aku nak balik Malaysia!!!!!!!!!nak balik!!!!!

mektwain said...

ya! saya pernah solat kat atas rumput, kat bawah tangga, kat tepi koridor, kat sebalik2 rak buku, kat parking lot (sampai kena halau dgn guard), kat atas salji, merata2!! itu mmg pengalaman paling berharga!

btw, biasalah, org kita, belajar obersi hebat, jadi doketor hebat, lawyar hebat, pekerjaan2 lain tu second or third class jek, hehehe.

Marisa said...

huhuu... aku mmg sokong hang.... aku mmg teringin.. tergedik2 nak rasa pengalaman mcm hang tu... hmm.. bila la laki aku ni nak berubah fikiran.... kena pi ambik ayaq pelembut hati kot....

Fid said...

korang...
kihkihkihkih.....