>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, March 20, 2008

my experience and WHAT?

semalam..Fikir punya fikir
aku ambik keputusan utk naik bus kilang dr opis gi taska anak manja aku..yihahahahaaa

aku kan dok kerja opis-lab opis-lab ajakan mn aku tau ttg org production......

Masuk production area pun bleh sesat ooo..hahahahahahaaa

Maka smlm aku call HR personel la..Tanya
akak saya nak naik bus kilang bleh?
nape tak bleh plak?blehhhhhh
blehh erk..nak naik time balik jerk gi sect 20...
bleh2..
nak kena ambik pass ka apa ka..
tak yah naik aja..akak letak nama awak dlm list nnt
bleh erk
blehhh
ni naik ptg ni nih...tp klau saya bz saya tak naik la..kalu saya free tak de faedah dok opis saya naik..
ok...
bus sect 20 number baper?
number 6..
ok....
kat depan tau....bus tu
ok..thanks kak

maka 545 aku pun siap2 la nak naik bus..cheewahh bus bertolak kul 6......
aku sampai taska kul 610...kalau laki aku izinkan harus aku dah jln kaki dahh.....
tapi bahaya seh jln kaki......kalau tak kena lenyek trailer mau kena ragut..bahaya seh malaysia???????
kalau aku jalan kaki hari2 gi taska lepak sana sure bleh turun sekg 2 kot harharhar......
btw...org2 production ni ramah2 nooo......


aku sampai kat taska
masa yg sama ada 1 mak pak la
mak dia tu ampun...awat la sombong bangat
aku senyum dia wat tak nampak ja

dah tu pakai kasut tuh naik area bdak2 belajar..ishh sungguh tak sesuwai..

then lps aku masuk lepak2 dlm taska aku risik2 la tanya sapa mak itu..
depa bg tau la aku mak bdak sekian2 ..icccccccccccccccc...

sori naa puan2 secretary..
tapi aku selalu jumpa puan2 secretary yg kalau jumpa minah pakai baju kilang buat macam mak bdak tu
apa hangpa ingat kerja kilang haram ka?
aku benci tau

sekian...

14 comments:

TV de Plasma said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.

rizza said...

fid,,,,ignore je org cam tu...yg penting ko lagi hebat dari dia..takat secetary tu..ko engginer...apa la sgt ngan uniform.....pi gi dahhhhhhh derang tu...... (hanya secetary2 yg terlibat ngan perangai gi tu je...tak tuju kan yg lain2 tau!) hehe

sitilina said...

hahahahahaha.
itu mmg realiti yg tidak dpt disangkal lagi. huhu.

coachsha said...

askum.

tak baik betul tak balas senyuman orang! takpe, sapa senyum dulu kan dapat pahala.

tata.

Fid said...

hari ni aku nak senyum lagi lebar laaaaa

hahahaaaaaa

actually mak tgk pk nih...mak nak kerja klang mn plak lps nih hahahaaaaaaa

ke nak buka kilang???

Ms Lola said...

ler... puan sekretari ke fid?

baling je ngan kasut hang tuh :P

NUR said...

seketari,maketeri...
mcmlaaa baguih..
bley x nk tumpang terasa sbb mak pakai uniform gak!!

anamiraa said...

hahahaha!
itu belum lagi jutawan ala2 warren buffet ngan donald trump tu...

lawak betul manusia ni. camana boleh rasa diri tu hebat sgt. sekali allah bagi penampau kat muka tu baru hang tersungkur!

hehehehe...

Fid said...

ngeeennnngg..

aku mula2 mcm down juga la hari tu
ala2 sedih org tak bls senyuman..hina benau ka akuk?
tp lps aku pk2...
ishhhtak de pehdah pun.....

mungkin tu je la tahap akal dia...takleh nak salahkan dia juga kan...redha2

Erna said...

pendek akal sunggoh! baru seketari dah nak berlagak kah.. takpe fid, janji kita senyum!
Senyum seindah suria. Yang membawa cahaya. Senyumlah dari hati..dunia pun berseri.... :)

Yan said...

Fid,
sapa tak sedih kita bagi gula, dia balas tuba kan.. keh keh keh.. tp kengkadang, kalau aku pandang org + senyum tp org tu tak senyum balik, mungkin jugak la org tu pandang kosong je kat kita.. kan.. ala2 terpandang gitu..

ah, aku melalut lagi..

Ms Lola said...

mungkin jugak cik yan.

ala-ala aku dulu la. pandang org mcm pandang kosong. padahal, pasal aku rabun tp tak nak pakai spek!!!!

mummyvaio said...

orang production mmg ramah2...saya pon dulu keje kat prod line...mmg best aa bila round line wat keje mcm2 le citer..byk betul citer kelaka depa..n depa ramah ngan kite...=D

Marisa said...

fid... aku pun minah kilang gaks. dah 5 thn lebih maa.... keje pakai unifor. best banget! senang ceta.... tak payah pikir nak pakai baju apa ke.... yg aku tau.. iron baju keje.

tp kat daerah aku keje la kan.... org peniaga kalau nampak org keje **** depa charge mknn mahai. apa? ingat aku ni org kaya? yg kaya manager2 je la....manager pun pakai uniform.
sungguh lain kita fid... kat sini.... ye la.. dok kampung... so sebut je keje kat **** org ingat wahh..... padahal.... hampeh je ....