>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, June 15, 2008

berjimat cermat ubah cara hidup

1.masak sendiri..Jajan anak etc pun sediakan sendiri.
2.pastikan suami dan anak-anak anda(lelaki) semuanya botakkan kepala so boleh save duit untuk potong rambut or potong sendiri rumah
3.Pastikan anak yang masih bayi diberi minum susu ibu.
4.Anak yang masih bayi JANGAN diberi makan makanan segera such as nestum ,,gerber etc tu..masak sendiri...Makanan2 segera ni bukan sahaja mahal malahan kurang berkhasiat jika dibandingkan dengan makanan yang kita masak sendiri
5.diapers anak..Boleh guna kain lampin biasa or bertukar ke cloth diapers(CD) terkini or anak yang dah setahun lebih tu bolehlah dijurus ke diaperless.(jika anak sudah bersedia)
6.Budget bebetul makan minum hahahhaaa..kalau boleh asingkan siap2 ikut hari hahahahaaa

huhuhuhu

So far aku dah sediakan jajan untuk anak dan hubby aku untuk minggu ni
brownies heheheheheee

alaaa cik akif nak hanyen plak..
jya naa..
mataaa

2 comments:

sitilina said...

satu lagi : puasa. hehe. di samping membayar hutang2 lama bole cut cost bfast & lunch, dgn syarat jgn berbuka hentam penuh semeja plak. huhuhu.

--> tips ini dibawakan utk anda oleh Bibik saya :P

Marisa said...

hmm.. mmg plan nak puasa hari ni... tp cuaca malam panad ya amat.. terus je kancel... tak sempat nak niat puasa pun... insyaAllah akan buat juga dlm minggu ni.....