>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, June 12, 2008

lawak class ke berapa ni???

Salam

Aku bebel lagi ya

Aku la ni tak baca sangat 'media alternatif' yang amat digeruni oleh orang-orang PM5..Aku baca berita-berita dari media yang dok dukung dok sokong dia aja...Walaupun andaikata akan keluar cadangan bunuh setiap baby yang lahir zaman la ni media-media ni akan kata tindakan PM5 ni bijak....bernas.bantu rakyat...

Ala-ala nak ke zaman Firaun le plak kan..
Ishh....
Firaun dan Qarun.....Sejarah akan berulang ka???

Rata-rata rakyat orang biasa memang tengah tak puas hati dengan tindakan PM5 (rakyat yang kurang bijak je sokong dia)

Dalam banyak-banyak langkah-langkah dia 'present' untuk galakkan rakyat berjimat satu pun tak berfaedah. Semuanya faedah untuk dia dan keluarga dia sahaja...

Kalau gaji 2000, dapat 2 kali..hahahahhahaaaaaaa..Gelak aja laaaaa...
Kalau bertambah nilainya oklah ini sama aja....

Ntah lawak apa aku pun tak pasti...apa-apa pun tahniah la PM5....

Aku membayangkan apa akan jadi kepada Malaysia ni.

Tolonglah buat sesuatu ...

7 comments:

rizza said...

cam nak meniru bulat2 je kerajaan aussie bayar gaji pekerja dia...sedangkan kat sini..gaji dikira berdasarkan hari.. bukan bulanan... mana leh main bahagi dua je gaji tu...haru le....

tu le kalau ade pemimpin yg tak bijak...dan juga dpt la menyokong2 yg mengampu n tak bijak...kemudian leh la pengaruhi rakyat2 yg kurang bijak le.....kita2 yg bijak ni setakat leh mengamuk je kan.... harap2 ade le balasan kat akhirat khas utk PM5 dan kaum kerabatnya yg dok merompak harta rakyat...hingga rakyat mati kebuluran...

Erna said...

aku kan..pelik bin musykil bin ajaib bin apa2 lagi yang sewaktu dengannya..
rata-rata aku jumpa semua tak suka cara pemerintahan 'dia'! Tak pernah satu pun aku jumpa orang yang pro 'dia'..
TAPI
kenapa sampai la ni takde tindakan?
kenapa sampai la ni dia buat dunno?
kenapa sampai la ni takde penjelasan atas semua yang orang tuduh dia?
KENAPA? KENAPA? KENAPA?
sebab dia masih TIDUR kah?
sebab dia tak baca blog kah?
or memang sebab dia tak ambil peduli apa orang nak kata? janji aku BERKUASA!
Takpe.. sesunggunya tiada yang lebih berkuasa dalam dunia ini melainkan DIA Yang Maha Esa!

Nukilan rasa: aku yang blur!

hahaha...tatau napa aku dapat ilham ala2 tulis sajak plak weihhh! ahaks! ko layan je la blues aku ni yehhh!!! *peace*

anamiraa said...

erna,
memang kaki tido nak buek camno!

hiiiihihihihiihihihihi!

ni salah chedet jugak ni pasai apa dok pilih mangkuk tu jadik timbalan dulu..

kan dah nyesal!

Erna said...

haha..tu la pasai!
nasi dah menjadi bubur! dah terngantuk baru terngadah..(eh ye ke peribahasa aku nih?) hehehe...

Fid said...

apakan daya chedet ingat ka itu dolah bleh buat kerja walaupun dah tau tak bleh tapi bg chance..hahahaaa

dah terlajak nak wat lagu mana gear gostan tak dak!

Ms Lola said...

erna,
ko ni kan!!!!! eeeiii... aku tau ko hangin ngan PM5, tp bukan 'terngantuk' ok, 'terhantuk'.

korg,
mak tak harap benda yg besar2. cuma biar le gaji mak ni dikaji dan dinaikkan secukup rasa.

sekian, harap maklum

p/s: mintak maap, aku dlm mode menulis surat. al-maklumlah, engineer surat...

Fid said...

ms lola
tak habis2 lg tulis surat????

panjang sgt ka surat tu??hahaha

tolong wat cover letter aku nak minta kerja baru bleh?hahhaaa