>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, June 20, 2008

Gedebi no iroiro no...nanni?


Lagi update tentang Cik Gedebi..

Sungguh garang sekarang ini..Ikut sapa entah :P
Genetik sapa la tuuu...

Malam tadi dia tak boleh tidur pada peringkat awalnya.
Kejap sakit kaki..kejap gatal kaki..naik angin Mummy dibuatnya.
Kejap mummy ngurut dengan minyak 'but-but' lepas tu dia kata gatal plak..sapulah pula elomet...
Dah tu sekeluarga tertidur kat depan TV...Kat TV CH611 kat Lappy ada Magic English...
Off salah satu marah....kalau Off makin gatal.sakit kakinya..kata dia laa..
Huh????

Dah tu sedar2 dah 1am+...Angkut semua masuk bedroom.
Tup-tup pukul 3am+ gitu nangis lagi kejap gatal kejap sakit...

Mummy main urut/garu je dalam mamai...
Tengok dia nyenyak pula tidur sampai ke pagi

Mummy pernah dah consult kes dia sakit kaki malam-malam ni. Paed kata itu perkara biasa sebab dia sedang rancak membesar.
Tulang jadi panjang dan besar..But the acuan urat saraf masih under development sooooo...tak berapa match la..but masih OK itu yang sakit semedang....
Kalau siang tak active should be no problemo laa..Tapi dah siang macam peluru sesat...That's a big issue la...sakit kaki la....

Mummy cadang nak arrangekan massage session si gedebi...Nak kena tanya salon mana sanggup terima customer ni....

Then next week ada appoinment dengan paed...tanya paed pula OK ke idak nak berurut si gedebi ni....

9 comments:

Ms Lola said...

Tak lain, tak bukan. Genetik ko le tu Fid!!!

ealyie said...

dasat betul la 'maintenance' si akif ni.. untie ely nak pi massage pon tak terpegi2 naa.. fid, 'peluru sesat' tu tak tahan den dongar nyer..kekekekeke

Fid said...

ms.lola
ekau ni kan cepat sgt tangkap nooo

ealyie
huhuhuhu

Marisa said...

aduhai si gedebi. kol 1 hampa tidoq ka? tak ngantuk ka kat ofis.... anak aku tepat jam 11.30 jek terus pengsan! kol 11 kitorang dah ready masuk bilik...

Fid said...

marisa
anak aku tu dia kalau daddy ajak teman tgk euro pun dia bleh berjaga....

kuat berjaga mamat ni
tgh2 malam bleh lagi melukis etc tapi siang dia akan ZZZZZZZZZZZZZZZ

tak baik untuk kesihatan...

anak aku ni kalau nak ubah tabiat dia senang je jumpa le paed dia..dia dgt sangat tau cakap paed dia...

Erna said...

err..genetik mummy kot hahaha
wahwah... siap nak pi massage tuh! btw, massage memang bagus untuk kanak2.. rasanya should be ok. Jangan dia side-kick tukang massage tu dah hahaha hang je lah massage dia beb.. hehe massage2 manja gituk!
btw, aku je ke yang tidur cepat? :P anak2 aku kul 9.30 aku dah kerah masuk tido..gedebuk gedebik by 10 semua dah zzz.. laki aku pun sama. Tinggal aku je la layan buku or tv (ahhh my own sweet time!! at last!)

Ms Lola said...

Erna,
Anak aku pun aku kerah kul 9 naik atas. Itu ini begitu begini, kul 10 jugak dia lelap selalu. Dengan aku2 sekali pengsan. Yg selalu stay awake, hubby aku le

Yan said...

sejak tarif letrik nak naik berbagai, aku dah start jadik jeneral suh anak2 tido cepat.. kah kah kah.. except hari selasa, biasanya by 10pm sume lampu suh tutup..

Nero ...... said...

Agaknya gitu kan budak2 nak membesar..anak aku pun skrg mlm nak tido mcm2 hal..gatai kaki ler, gatal tangan ler..angin gak dibuatnya..pastu merajuk lak...mmg jadi hijau mlm2 kalu dah ibu dia dah mengantuk mata...