>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, June 9, 2008

pentingnya ada suami yang........


Aku rasakan hubby akukan boleh dikatogerikan suami yang baik.
Kahkahkahkah
Dia memang tak dak harta bergudang-gudang dan tak juga ada duit berjuta-juta. Tapi dia rajin tolong aku.Kihkihkih

Cerita tentang kepentingan suami dan breastfeeding.
Memiliki seorang suami yang faham tentang kebaikan breastfeeding adalah salah satu factor penting dalam dunia penyusuan anak dengan susu ibu.

So sesiapa yang baru plan nak susukan anak tu, mulakan sekarang. Belajar bersama suami anda all about breastfeeding.

Sepanjang aku mengepam susu, aku memang jarang sangat cuci dan steril breastpump sendiri. Selalunya hubby yang buat.

Malahan masa aku baru bersalin dulu tiap kali aku nak susukan anak dia mesti bangun temankan. Tolong angkat anak la….

Sekarang ni pun dia juga banyak membantu menjaga anak. Terutama bila hari anak tak mau tidur. Dia sukalah..Bolehlah anak teman dia berjaga malam.
Anak tengok magic English dia tengoklah internet…
Anak bertuah kami pula le ni sangat bijak. Dia tak mau tidur kalau daddy tak tidur!

Apa yang bleh aku conclude…
Nak jadi suami/bapa kena juga tuntut ilmu.
(Kalau nak keluarga dan anak-anak berkualiti laa..kalau setakat nak yang biasa-biasa tu tak kisah la)

Sebenarnya aku nak tulis tentang apa erk???
Sejak petrol rm2.70seliter ni melalut tanpa sedar plak aku!


p/s: ni kira entry bodek suami laaaaaa


3 comments:

sitilina said...

bertuahnya kak fid memiliki suami sedemikian!

Saya mahu menumpang meluahkan perasaan. Saya tidak setuju dengan tindakan govt utk membekukan perbelanjaan2 seperti brg office, etc. kenapa? Sebabnye.. siapa supplier barang2 tu? kebanyakan supplier tu adalah orng malay (termasuk pakcik saya). Bila depa bekukan belanja barang ofis, sapa nk cover bagi supplier2 ni?
Depa patut bekukan shopping2 mak2 menteri tu pegi derma kat orang2 xmampu atau budak2 sekolah/uni yg kene bayar tambang bas ekstra 100%++!!!

Fid said...

lina
sat lagi akak buka topik tu kahkahkah

ealyie said...

Fid... nak tips la camne nak asuh suami2 menyokong isteri utk bf nieh... Bulih ka? Bulih la...