>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, June 16, 2008

meet rizza and hassan and bapa hassan

Salam

Aku tulis entry ni ditujukan khas buat Nero heheheeeeeee

Nero ko jangan le mare yeee...

Macam ni ceritanya

Rizza and familykan 'singgah' Malaysia. Depa ke Bangkok, Thailand

Tarikh aku dah tak berapa ingat tapi around pukul 3pm+ gitu rasanya si rizza call.Habaq dia nak pergi SA.Then kalau sempat nak singgah umah aku.

Aku dah bg tau dia awal2 lagi kalau nak mai bagi tau seawal nan mungkin...
Degil maka memang aku jamu ayaq kosong semata.Sungguh blur ..lupa ada pasar malam..Tapi bila pikir balik dari aku beli kat pasar malam baik aku jamu ayaq kosong yang aku bancuh sebab.......kalau makanan pasar malam dia pun bleh beli sendiri....
Yang aku suh bagi tau awal2 tu aku nak le prepare makanan masakan aku tapi tak pa la..tunggu dia balik for good la...
Malu seh orang jauh datang aku jamu ayaq semata hahaha..ampun Rizza....

Dalam pukul 9pm ke 8pm dekat pukul 9 entah depa sampai.
Aku dah bagi tau si akif yang hassan nak datang dia jawap "nanak a-san"(sorry ya hassan akif kan pelat lagi)
Maka bertemulah ngan hassan..(Nak plak hassan kat aku...ehem....sedap kan hassan dok atas riba aunty heheheh..lupa aku nak transfer 6kg ke rizza hahahaa)
Anak aku ni angin apa ntah..sat baik sat kedekut. Dah tu dok marah hassan peluk cium dia hahaaa...
Anak aku ni suka tengok TV hassan plak tak suka TV...
Sib baik bila bagi pen ngan kertas depa bleh sehati..Tu pun anak aku masih 'kemedemekutmut' juga!

Tapi tak dan nak borak lama...Al maklum dah malam.(Kalau nak suruh orang dok lama kat rumah masaklah ayam golek ka kambing golek ka..ni ayaq kosong! hahaha)

Dah tu bila Rizza dah balik si akif sebuk jerit suruh aku 'pergi ambik hassan' dia nak kawan..apa kes???
Ingat suka-suka ka ummi dia nak bagi???

Kepada rizza ko jangan le serik ya....

sekian, terima kasih
(Bila aku taip sekian, terima kasih teringat aku kat Ms.lola si engineer penulis surat ampun ms lola!- Ni tanda ingatan aku kat ko tak pernah padam nih!)


7 comments:

Nero ...... said...

Elehhh tulis khas utk aku ler pulak....ialah udah Za taknak jumpa aku nak buat camne..org tak sudi....kihkihkihkih..sudi jumpa ko jer....ayaq kosong jer..sampai hati ko..

Marisa said...

hikhikhik... wahwah2... rizza dah berjumpa dgn Fid... ayaq kosong pun ayaq kosong la....dah itu je yg ada ek.
kalau kek rumah aku insyaAllah ada milo 3 in 1. saje spare kot anak aku tetiba lapaq malam2....

so.. rizza... bila nak mai kedah... boleh la mai umah aku minum milo plaks.... hehehee

rizza said...

hahhahah fid tq sebab ko dah tulis detail cite..hehhe aku sempat tepek gambar je kat blog tu..cite2 nanti bile free time ye...

echa..ko jgn le mare2.. kalau ikut sudi tu semua le kengkawan alam maya aku aku nak pi jumpa...hehheh (cewah..macam le org nak sgt jumpa aku..hahhaha).. memeandang kan kesuntukan masa..dan mana dan je aku pi..hehhe lain kali ye..

marisa.. ko tunggu le aku balik msia terus..mana tau cik abg aku ade seminar ke ..leh le "tour" msia lak... no hal....takat kedah...perlis pun dah sampai hehhehe..insya'allah..one day...(sat gi erna mesti nak balas..suruh aku balik tganu lak..) hahhahah

fid air kosong ke air apa ke..tak penting..yg penting aku saja je pi redah umah ko mlm2..hahahhah..nasib le..

Erna said...

kehkehkeh....

Ms Lola said...

Kenapa ko teringat akt Engineer-penulis-surat tu? Aku ada bg komen apa2 ka? Ish, apa aku tulis?

(Maaf ye. Aku skrg ni ala-ala hilang ingatan. Hangpa jgn marah kat aku, na?)

Fid said...

ms.lola

tak dak tulis apa2
cuma tang nak tulis sekian,terima kasih tu,,kalau tulis surat kan kena ada kan terima kasih ka thank you ka...

Ms Lola said...

Oh, tang "Sekian, terima kasih" tu ye? Haha. Ko tau, bila aku baca lg skali entry ko ni BARU aku tangkap...