>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, June 4, 2008

Pagi nan sadis

Aku tak tau nak gambarkan macam mana perasaan aku la ni
FRUST sangat

Cermin mata aku patah/pecah lagi! Kali ni terlanggar pintu bilik plak..Ala-ala pintu bilik tak buka sepenuhnya yang aku plak reverse sambil dukung anak.....Ikut aku punya budget memang ngam-ngam la aku undur depan pintu sekali ....gedegang aku langgar dari belakang yang aneh..cermin mata plak pecah..resonance ke????

Tak terucap kata-kata..
Bukan rezeki..

Dalam aku berjaga-jaga tu.
Dulu kena pintu kereta so aku memang hati-hatilah dengan kereta
Tak sangka plak langgar pintu dari belakang pun cermin mata kat depan boleh pecah.......Confuseeeeeeeeeeeeeeee....

so kawan-kawan...
sapa-sapa yang nak menderma kat aku silalah....
kahkahkahkah

Melayang lagi la RM500.Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

La ni aku pakai cermin mata lama...Tadi kak yan kawan aku kat opis a.k.a our SUPERB technician dah tolong ketatkan balik screw-screw cermin mata lama aku yang dah loose..hahahaaa

Sadis sungguh aku nih...

Dah la sampai opis lambat 3 minit.....
Mmmm.....

GAMBARE WATASHI!!!!

12 comments:

Marisa said...

alahai.. sadis sungguh. kite2 ni yg pakai cermin mata... kalau dikumpul2 duit.... penuh emas 2 tgn tau! tp disebabkan pakai cermin mata.. mata cermin mata la barang kemas ku...hmm....

aku lg sadis..... anak aku pi bagi pecah cermin mata adik ipar aku... tak pasal2 kena ganti.... tak berbaloi sungguh.

mama ryan said...

xmau cuba contact lense?

Fid said...

marisa
apakan daya uwaaaaa

mama ryan
mataku ini tak boleh pakai cntc lens...

ealyie said...

fid, nape tak bleh pakai cntc lens?

Fid said...

permukaan mataku tidak rata..

anamiraa said...

hahahahah!
ingatkan tak boleh pakai contact lens sebab apa.. ish serius ke tu? aku ada gak try contact lense tapinya mata dok gatal tak berhenti. last2 give up aku.

malangnya cermin mata pecah. mahal sungguh nak buat spec kat malaysia ni. kalau takdak 4-5 ratus tu kira meraba la dalam kerabunan. boleh rosak budget beb!

aku paham perasaan sedih spec patah. dulu masa akmal terpijak spec aku, patah dua sampai...ish ish ish rasa nak nangis tang tu jugak... ternampak2 duit yang melayang2..

NUR said...

Aiyoh spek patah?haru tu...dulu spek i patah mase nk g keje akibat kecuaian s'diri..patah betul2 kt tang tangkai tuh..selotap baik punye...pehtu amik emergency leave g wat spec...t'paksa pakai contact lense 2-3 hari...tensen weh...tak suka pakai contact lense..sungguh x selesa gittew!!

ritu ade gak yana bikin piuh spek tuh, nasib baik sempat diselamatkan lg...kalu tidak melayang laa duit..

Fid said...

akukan ni
nasib baik tau aku punya spec lama ngan yg baru patah tu power lebih kurang jerk

so pakai yg lama le balik..
tp tetap nak yang baru juga..uwaaaaaaaaaaaa

td masa patah kulihat muka hubbyku juga berubah..uwaa..ampunnnnnnnnnnnnnn

Yan said...

spek aku ni pun dah terkengkang je rupanya.. mana taknya, tangan Zeri cepat sangat dok tepis spek aku ni.. wooo wooo..

sabar la Fid.. esok kau berduit, bikin LASIK je.. keh keh keh..

Ms Lola said...

fid, mana ko tau permukaan matamu tidak rata? optometrist yg bgtau kah?

Fid said...

ms.lola

mata aku ni bukan rabun biasa..in fact aku ni tak pakai cermin mata pun nampak cuma pedih la..
kornea mata aku dah takleh nak tapis cahaya...
sbb aku ni ada cornea dystrophy...permukaan kornea berlubang.

aku punya cermin mata nih...lens sahaja dah cecah rm500 paling koman..kalau nak yang lagi high quality tak mampu den......kalau buat sebelah aja rm350 uwaaa...sesak sesak....
lens yang jenis tukar2 color ikut cahaya..
dari cerah ke gelap...
lepas tu aku punya angle cermin ka hapa ntah juga luar biasa sikit...kalau org -ve aku +ve ..pelik pelik

kecacatan sungguh..ni bleh claim as OKU dak???

itulah seadanya kisahnya

Fid said...

lupa

treatment yg aku bleh buat setakat ni

tukar le kornea baru

tapi Dr.teoh kat SJMC tu kata kat aku takyah buat lagi sbb aku MUDA lagi hahahaaaaa
kalau nak buat pun bila dah cecah 40 thn..tak pun...sampai tak nampak terus.....