>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, June 25, 2008

Tahniah to kawan-kawan

Tahniah to cik kuireena and anamiraa

Aku juga yang terbenam kat Malaysia ni uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Harapan nak pi dok obersi jadi SAHM memang ke tahap berkecai..
Sebab apa?
Sebab company suamiku bekerja dah freezed la posting to obersi..Hatta yang dah dok sana pun dah dipanggil pulang....

Kesian kat aku...

So pilihan yang aku ada....
Aku sendiri la kena usaha kalau nak dok obersi hahahhaaaa...
Tapi rasa macam malas ja..ketuk ketu ketuk...

Mengharapkan semuanya bergolek depan mata je aku nih!

Tak pa tak pa...Ada lagi harapan....

Gambare watashi!

11 comments:

Yan said...

Fid,
at least kan, hang dah pernah merasa duduk blaja kat oversea.. ok?

sitilina said...

saya duk obersi yea yea. obersi yea yea.

Ms Lola said...

Fid, apa kata ko saje yg apply job kat ober the sea? Biaq laki hang jadi SAHD

Marisa said...

cik yan dulu bukan belajar oversea gak ke? huhu... kalau tak. sama la kito... kalau ye.. haku juga yg masih di sini... tak pe la... nak sedapkan hati sendiri... hujan batu di negeri sendiri

Erna said...

aku pun kat sini ajerr lah.. tak merasa belaja obersea.. tak merasa kerja/sahm obersea.. aku tunggu time anak2 aku sok la kot! hehe.. ada rezeki kot depa further obersea..pehtu aku dok sana sekali jaga depa..hahaha..tu je lah harapan aku la ni!

anamiraa said...

fid,
tolong tarik balik tahniah hang kat aku. weh aku tak layak la lagi.. offer letter pung tak dapat lagi (laki aku la!).. nak harap aku tak dapek la sapa nak harap bayar hutang piutang aku kat malaysia ni...penin!

hang cuba2 la apply master kat mana2 pung. hang result bombastik musti itu mara sedia nak taja.

tapi lawak la si lina tu. memang iye pun dia duk ngan kerja oversea gitu!

::zuraimah:: said...

fid...

usah bersedey...ramai gik kengkawan duk msia ni yg jua punya impian yg sama...huhuh aku la tu...;)

nak cari keje kat obersi mcm lina ... walaupun bawah kerajaan yg sama..;)

kuireena said...

Aku ni pun Fid ala ala kes ko la ni. Laki aku dah la keja sendiri, memang tade can nye nak posting oversea. Aku suruh dia amik master, aku nak ikut, dia ckp dia dah malas nak sambung lagi. Last2 aku sendiri jugak la yg kena amik.. heh. Sometimes uu just have to depend on yourself to get what u want! :D

Fid said...

anamiraa
aku tak mau tarik balik! hahahaaaaa

korang
aku kan..kalau boleh tak mau dah pi belajar kat obersi ahaaaa
aku nak jadi SAHM..itu masalah aku la ni!
patut ka ada masalah macam ni??????

psss...sebenarnya aku admire nak 'try' jd univ student kat malaysian univ tapi aku takuttt...takut tak tentu pasai...lekuk kang!

mamadanish said...

heheh..takpe fid..
Duk msia pun leh jadi SAHM per:)
Janji ada family terchenta..so duk mana2 pun kira ok:)

anamiraa said...

fid result hang gempak. kalau hang apply aku rasa senang je nak dapat pi oversea. aku ni bab2 study lemah sikit. aku pun tak tau la camno boleh survive dulu tu.

anyway, kalau betul nak buat pegi je apply cepat2. nanti bila dah dapat sure gundah gulana cam kuireena hahahahahaha!