>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, June 16, 2008

Bila rosak



Hal kerja
nancyatte
Ni entry ke berapa ya hari ni?
Al kisah gun(haaa senapang la) 'aku' rosak.(company punya la)
Rujuk gambar di atas.(gambar dia atas diambil guna camera yang department aku design-sepia mode)
Apa gunanya mmmm..kalau kuterangkan berjela2 pula jadinya...
It's a ESD GUN.
Sudah punah le pulok...cost nak beli satu ketul tu sama ngan cos beli sebuah kereta kancil dibayar cash...
(in fact memangle aku bekerja ngan benda-benda mahal yang ishh rasa tak patut mahal pun!Dok beli mahal-mahal buat pe la depa ni..ish tak puas ati sungguh hahahaa)
Udahnya bukan aku rosakkan.orang lain yang rosakkan.Bila rosak tak de nak ngaku....
Follow up le yang aku ni haaa ngan vendor yada2...
Fuhh mahallah plak boss tak setuju...
Aku 'picit2' buttons yang ada last2 aku dapati masih buleh guna....
so aku bagi tau boss oklah bos aku guna je la....Tapi aku tak mau bg sapa2 pinjam dah...
aci tak???
Ehh yang aku bebel sini apsal??
Ohhh.....Aku bukan apa...company aku ni le ni semuanya KPI....
Jadi aku nak kurangkan 'kerja atas dasar belas ihsan'..boleh tak?Rasa macam zalim la pula....
Aku bagi orang pinjam equipment bersyarat tapi syarat tak diikuti....
Mmm......sapa yang susah..aku juga uwaaa....
pilu pilu.....

2 comments:

rizza said...

fid..ko boleh usulkan kat bos ko..sesapa nak pinjam kena isi form depan mata ko...dan masa pulang pun depan mata ko sambil ko check condition nye...(biar tengok ngan kapla derang..masa pinjam penda alah tu ok.awat masa pulang jadik KO...)... [kejam ke??? sib baik le aku bukan jadik QA lagi..mampus aku buat rules aku ni..hehheh]

Fid said...

rizza
tak de maknanya
bkn nak diikut pun...
lg pun tak kuasa aku nak melayan...dept lain belilah sendiri