>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, June 29, 2008

tentang dunia hiburan

Ini adalah pandangan peribadi aku

Mengenai drama/filem yang bersangkutan dengan Ahmad Idham..Sama ada yang dia arahkan/terbitkan/lakonkan...

Aku tak berapa suka.

Pada pandangan aku, cerita-cerita yang melibatkan Ahmad Idham ni selalunya cerita jenis orang tak cukup ilmu agama.(Ampun ya.Aku pun tak tahu sangat)

In year 1999 kot cerita 'cinderella' lakonan haliza misbun dan dia. Aku follow cerita ni tapi aku menyampah bila sampai episod akhir hahahahaaa

Dan aku tak suka tau cerita yang bodoh fahaman agama ni.
1. ada babak bunuh diri
2.ada babak curang/sex etc
3.ada babak tahayul

aku akui dalam realiti kehidupan ada perkara2 ni tapi..dalam cerita drama etc kita boleh buat babak tu 'real' dengan cara lain.....

Ya tak dinafikan cerita melibatkan pengarah/penerbit lain pun ada juga jenis macam ni tapi obvious kat mata aku cerita2 macam ni selalu lebih sinonim ngan Ahmad Idham..hahahahaaa

Cerita Yusof haslam pun aku nyampah juga kahkahkah..tak abih2 cinta karat..yuck!

Abih tu cerita melibatkan sapa aku suka?
Rashid Sibir..Shiela Rusli..Abang mamat khalid...itu tukang cuci apa nama...Aflin Shauqi....
Cerita mamat khalid memang bodus sgt2 tapi aku suka tgk sbb dari awal2 aku tau citer dia mmg tak logik.....bersahaja...
Aflin punya cerita pun....

Ngeh ngeh nampak sgt aku tonton citer 'made in malaysia'

Hahaha...satu lagi ya ampun akukan takleh nak gi le tengok cerita barat....kecuali LOST ka..DR HOUSE ka...
kihkih.....

Citer jepun semua jenis aku bleh terima....
Cerita thai..yang seram2 aku suka....
Cerita indon yang bab2 hidayah tu aku suka...

huh me watch too much TV?????
weekend aja nih aku cover segala bagai cerita while my anak manja is sleeping....

4 comments:

mamaaina said...

Fid,
ko punya ketidaksukaan terhadap Ahmag Idham tu sama ngan aku...aku rasa dia tu boleh belakon jer..kalo jd director hampeh.....

Erna said...

i vote for Rashid Sibir!!! and Afdlin! and Sheila Rusly too!!! but Rashid Sibir punya memang best! light and easy with hidden message - Afdlin Shauki!

Ms Lola said...

Ish.....aku baru nak tulis [asal kemeluatan aku kat citer2 ahmad deham ni. Tgk yg last saturday punya? Naik goli den tgk!

farah225 said...

fid,aku pon sama ngan hang,memang neluat giler gak tgk citer mamat tu.aku sokong bab yang mcm taktau hukum agama.ingat ni negeri omputeh?mcm mengalakkan jer,menda2 yg tk elok tu.