>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, June 9, 2008

tau pun tak rasional

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad menyifatkan cadangan untuk memotong elaun yang dinikmati oleh menteri adalah tidak rasional.

Nka baca detail kat
sini.
aku ambil dari utusan malaysia online.Ni akhbar 'PRO'.

Tak rasional..
Tau pun.Kalau nak kena tarik hak keistemewaan sendiri ...pandai..Kalau bab hak orang lain tak terfikirkan..manusia manusia...

Lagi satu kes bus ni..
LPKP...ni apa hal?
sekali bus terjun gaung sekali berbunyi dah tu bila tak de bus terjun gaung dok melepak..

aku pernah sms tentang kesialan sebuah bus...langsung tak dak reply pun! apa kes?(dah bertahun la..masa tu aku tak dak anak lagi)


Pelikkan

5 comments:

anamiraa said...

aku kan.. tak terluah rasa meluat dan marah yang amat sangat pada menteri2 bodoh malaysia nih. kalau rakyat pandai pulak suruh ubah cara hidup, berjimat cermat (nak jimat tang mana pun aku tak tau. nak bagi tau orang ke yang net income dah masuk negatif??)

aku harap depa semua bacalah yang mufti perlis dok tulis dalam utusan semalam.

yang boleh menyejukkan hati aku.. bila aku tau yang depa pemimpin2 bahlul ni, satu hari akan berjumpa jugak dengan allah. haa.. masa tu pandailah hang menjawab naa...

aku harap depa semua masuk neraka! (yang makan duit rakyat2 semua. ingat kita bayar tax suruh depa buat joli kaa??

Fid said...

anamiraa

itula

tapi depa ni bknnya nak faham pun
dah BUTA...

buta mata tak nampak jalan didunia tapi buta hati????

Marisa said...

itu la manusia bila dah dikaburi kemewahan.... depan tak tau rakyat jelata ramai yg sengsara.. merana.... berhutang....puncanya... depa la jugak.....
depa mmg senang bercakap.. sbb depa tak alami....

ealyie said...

betul la tu fid, bak ada satu lirik nasyis ni lupa dah tajuk apa.. Buta mata, tak nampak jalan jalan di dunia..tapi kalau buta HATI.. parahh

Erna said...

aku tak baca berita apa..serius ke ni weih? huk aloh! orang lain dia pandai plak suruh berjimat bagai.. tapi tang elaun dia tak bleh potong plak! serius hampeh!
Aku ni ha..pening kepala nak terus jual brownies ke idak! barang dah mahal..untung takat mana ja..huhuhu... habis la pendapatan aku tu *cry*Cry*