>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, June 9, 2008

masak-masak makan-makan.

Alhamdulillah
Sabtu malam Ahad lepas kami(aku ngan beberapa org office -mate/kawan-kawan) telah mengadakan majlis BBQ...

Tema kurang pasti..Tapi memang bakar-bakar la...Kira acilah tu kan...
Buat kat rumah kak liza.
Terima kasih tuan rumah

Makanya...
aku bertugas sebagai tukang perap ayam/ikan/sotong/udang ngan buat baked pasta

Mula-mula aku nak gi beli ayam malam sabtu tu tapi hubby tak mau. Jadi pagi Sabtu tu baru beli.
Siap memerap segalanya dalam pukul 12pm.Lepas tu sambung buat pasta..siap dalam pukul 4pm. Then buat black pepper sauce dan air asam.
Semuanya siap dalam pukul 5.30pm.
Pack etc, pukul 620pm bertolak ke rumah kak liza.

Ada plak jiran aku buat makan-makan malam tu, tapi sapa suruh tak jemput awal...Aku dah perap segala baru jemput tak daya laaa.

Sampai rumah pukul 1130pm kot...Tak tengok jam sebenarnya

Tup tup bangun pagi Ahad...Hubby kata nak makan ikan goreng cicah kicap bercili plak dah...So alang kepalang aku gi beli kerang sekali....rebus....
Si akif plak makan nasi ngan ikan goreng aja..alahai....

Lepas tu malam tadi pula hubby(lagi) kata
"kata nak buat kek mananya?"

aisehhh...sebenarnya dah malas.....Tapi buat juga lah...
so aku bakar malam tadi..Pagi tat sat baru aku tengok apa jadi ngan kek tu..
hahaaaa
Jadi kek..Alhamdulillah

Nak potong bawa ke opis sikit tapi macam panas je lagi kek tu....
memang tahan panas ya oven..heheheeeeee

1 comment:

kuireena said...

Fid,
Rajinnya ko masak
Ko kena kasi pass sikit la aku semangat rajin memasak ni..
Aku ni mmg paling malas la masak (mengemas je aku suka)