>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, June 10, 2008

lawak sungguh


ohh ohh ohhh
Elaun keraian menteri dikurangkan 10%...10% sahaja?????
Bagaimana pula 'elaun isteri2 menteri'?
Bukan ke ada orang tengah shopping tak hingat sekarang????
Kalau sesiapa baca artikel mufti perlis maybe akan rasa betapa jahilnya pemimpin2 negara kita nih...ishhh....
Ni boleh tulis ke?

Aku peliklah kenapa nak bekukan pembelian barangan pejabat.
Komputer etc tu.Berapa sen sangat boleh save dengan bekukan pembelian tuh?
Be rasional la.
Kalau barangan pakai hari-hari tu takkan nak bekukan pembelian?
Macam komputer tu...Zaman sekarang komputer sebiji berapa sen je....Tu la....tak reti reti nak berbelanja ....
Cuba time weekend tu pi jejalan pusat komputer ka hapa ka tengok berapa sen harga....

Aku cadangkan potong terus elaun-elaun menteri...50% ka...
Kalau ada elaun2 untuk isteri2 menteri...pun potong terus...bagi 10% jerk...

Kalau rakyat keramaian kena berjimat jomlah menteri2 sekalian juga berjimat.
Makan je macam orang biasa-biasa ni.
Tapikan aku tertanya juga menteri2 ni makan apa erk?
Beras derang sekilo berapa erk?
Beras tempatan ke?ke beras jepun ka?ka dari pakistan?

Setahu akulah kan kalau kita nak jadi pemimpin sepatutnya kita dah tau apa risikonya kan.
Isteri2 juga harus tau kan?
Memang banyak masa kena dikorbankan untuk kepentingan orang lain.
Tapi tak taulah kalau zaman sekarang jadi pemimpin untuk kepentingan diri dan keluarga.

Hahhaa tak habis-habis lagi aku....

lawak lawak...

haaa malam tadi kat berita tv3 kot..aku dengar dari jauh le..
tentang lelaki nak kawen 4 tu.Wah dia bleh kawen 4 sbb dia mampu
gaji sebulan rm20k....Cukup ke?
Tak faham tak faham....

Lepas tu kat hot chat hot FM pagi tadi pun ada satu mamat dilema..sabtu ni nak kawen lagi yg ke-3..dilema dia tak nak bg bini ke-3 dok serumah ngan yg 1st and 2nd. Yang 1st and 2nd dok serumah....
Sungguh tidak tercapai akalku
Dalam barang dok mahal2 ni pun masih ada yang mampu kawen banyak-banyak...
Dan yang tak faham juga
dah pupus ka orang lelaki bujang dalam dunia ni????
Yang umur 23 tahun 24 tahun sanggp kawen ngan orang tua pangkat atuk tuh!
Kalau duda tak pe le..ni suami orang....
Tak fahammmmmmmmmmmm

argghhh...
bilalah nak dapat kerja baru nih???




5 comments:

mamaaina said...

Fid,
alasan lapuk...

"dah jodoh...."

farah225 said...

yg dekat hot fm pg td memang takleh terima akal.alasan dia nnt nk letak bini no 3 no 4 satu rumah.ada hati lg nak tambah.kita dok pk nk tmbh pendapatan,dia dok pk nak tambah bini,tmbh bebabn,aku pon naik heran org mcm ni.

farah225 said...

yg dekat hot fm pg td memang takleh terima akal.alasan dia nnt nk letak bini no 3 no 4 satu rumah.ada hati lg nak tambah.kita dok pk nk tmbh pendapatan,dia dok pk nak tambah bini,tmbh bebabn,aku pon naik heran org mcm ni.

Fid said...

jodoh tak jodoh..bodoh namanya

depa kaya raya

Marisa said...

hmm... seriau gak aku dgr berita smlm... dpt laki kaya nak pasang ramai2 ni yg aku tak gemor.... mintak dijauhkan....