>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, July 4, 2008

Aku bebel..jangan mare

Salam
Aku memang member HPA
Maknanya beli HPA harga member la
Tapi alahai tak puas hati..Aci dak lagu ni?


Aku selalu terima call dari orang bertanyakan aku"kat mana kedai nak beli barangan HPA"
Hubbyku ada blog on HPA ni...So dari sana la depa dapat No. tel aku.
Bukan aku takleh nak bagi tau..Tapi aku ralat sikit..


1. Tanya kedai HPA kat area yang memang aku tak tau...Bleh tau tapi kena buka website HPA la

2. Tanya kalau nak beli nak member price boleh tak?-Boleh..jadilah member..la ni rm30 seumur hidup....

3. Yang paling tak suka call cakap macam ni..
"hello"
"Hello"
"Saya nak tanya ni...Kedai HPA area XXXXX kat mana"
"Ohh maafkan saya...Area tu saya tak tahulah saya tahu kat area Shah Alam sahaja..Siapa ni ya"
"Ohh tak tahu ya..tak apa laaa...."
"Siapa ni?"
"Tak apa tak apa..."
talian terputus/diputuskan...

Woiiiii!Tak dak manner ka....Patutnya ko call aku ko bagi tau la sapa ko....Ni bila kita tanya tak mau bagi tau..Hishhhh

Lagi satu ada yang keda HPA jauh dari rumah.Then aku kata aku boleh belikan tapi kena tanggung la kos penghantaran...
Tak mau plak... suruh aku hantar
Hish....Dah tu area yang aku pun tak tau nak pi....

Aku bukannya manusia yang buat bisnes besar2an ya..Aku join HPA untuk aku guna sendiri. So kalau orang nak aku belikan aku boleh belikan tapi andai kata kalu beli then aku kena hantar sah-sah la aku tolak harga bukan member..Kalau aku beli then mai ambik dari aku boleh la consider harga member....Takkan aku ja kena rugi..Think think think la sama...Minyak kereta kena beli bukan free...

4 comments:

Ms Lola said...

Aku pun paling tak sokak org terjah HP aku. Bila aku tanya, takmo jawab! Hanginss je aku

Yan said...

kah kah kah.. selalu benar la aku dapat call macam tu Fid.. lagi plak aku ni bukak kedai online.. pastu nak tanya kalau kat sini, kat mana bley dapat berbagai.. hinsh..

aku terus terang takde buat delivery.. unless hubby aku sanggup hantar.. otherwise, its either by post, or you come to me..

Mommy Hafiy said...

HPA tu apa fid??sori saya budak br belajar..

Marisa said...

HPA tu kan... cam jenama produk. Dia byk jual produk2 berasaskan herba.