>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, July 23, 2008

sungguh tak professional..but i have to...

Amaran:
Entry ini penuh sumpah seranah..so beware..
not good to read!

Ni
aku nak cerita
semalam aku kan bertekak ngan si ngok kat opis aku....AM daaa

Memang aku rasa stupid sangat ..the very the tak professional tapi aku rasa puas hati hahahaaaaa

Si ngok ni memang gaban bangangnya..Bukan tahap bangang biasa2 bangang yang melampaui...

Dah tu dia as a leader patutnya dia ni adalah management skill..
well people managemant skill dia aku bagi rating 0 (zero)
1. the very the broken english ever....
2. the very the emotional
3. no manner
4. interpersonal skill OUT!

Ishh takyah senarai laaaa

Kisah awal dia bengang ngan aku sebab dia kata aku tak teruskan buat test.
Memang aku tak buat. sebab bagi aku buang masa buang tenaga.
Dah PCB data dah bagi kat supplier/vendor untuk buat so mana boleh tukar2 lagi dah.

Lepas tu aku guna 'senapang patah' tu tangan aku sakit.Sebab mende tu dah rosak..partially damage la..angkara dia juga suka sangat bagi orang asing pinjam.Dah punah jahanam aku juga susah...

Aku tak tau sama ada over use the equipment yg partially damage tu or memang benar2 electrostatic discharge leaked ke tangan aku ka...whatever..aku sakit!
Hubby aku dah bebel tak sudah tau....

The part yang aku anggap itu ngok sangat tak pandai bermasyarakat is

dia kata ..dia actually nak anggap all of us(org bawahan dia ni) macam family...

aku katalah...
if that is ur intention u should be friendly with us...

ada ka family yang meletak gap sesama sendiri...adaaa tapi tu unhappy family laaa

then jawapan dia yang aku paling tak sangka

i don't want to be friendly with u all bcoz i don't want u all bully me..

ok aku translate dalam bahasa yang orang boleh faham..

dia tak mau friendly with us ni sebab dia takut kami pijak kepala dia!

Aku kata kat dia balik..
If u want us to respect u..u should and u must respect us..
U always under estimate us...

Dia sepertimana semua orang tau memang tak mau mengaku kalah...

In fact aku bertekak depan mr.menejer...
Gelabah juga itu pak cik hahahaa...

don't play with fire if u don't know how to use the fire extinguisher(eja salah erk?tapi bunyi ada sikit kan aci laaa...)


Satu lagi bab yang paling aku suka...
dia sound aku guna internet time kerja
Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Udahhh..memang kerja ada sangkut paut ngan internet pun...
Lagi satu 100% kat opis ni memang salah guna internet pun
Ada yang siap bershopping..tempah tiket wayang bagai lagi..main game..lagi laaaa
(yang nyata..salah guna memang tetap salah la..)

aku kata samalah juga mcm smokers go to smoke during working hour.
dia kata satu batang rokok 5 minit
aku kata kalau 10 batang?

Aku memang lepas segala yang terbuku
Lantaklah

Aku siap kata..
I don't care who are you..how great u are...

kahkahkah

Aku tak takut daa..kecuali Allah SWT.

Tapi last2 dia slow talk balik la ngan aku.Mr menejer tinggalkan kami bila dah tgk api padam...

Namun hakikatnya...
kalau kita bekerja dengan orang tak professional memang kita akan jadi tak professional.

So fikir2kanlah...

Macam biasa la..
Aku harus keluar dari sini....

15 comments:

Che-Cheh said...

Wow wow wow... apa you buat betul. Dia ingat dia siapa? belah la

Fid said...

che-cheh
i was waiting for that moment very long time oooo...at last i boleh lepaskan juga...lantak dia...

and u tau today dia start nak buat baik kahkahkah...dia reply email2 i yg i bg progress report say thank you..kahkahkah

boo layan laa..itu semua

mamaaina said...

puas bila kita dapat lepaskan perasaan yg selama ni duk simpan...
bravo Fid!

Che-Cheh said...

Itu orang mmg mcm tu eh. Dia akan layan you baik lepas complain. WTF!!! (sorry i curse hahaha)

Erna said...

boohooo!! suspek lespek tabeks lu!!
hehe.. selalu orang kita akan diam ajer.. bak kata abang aku, kena ubah sikap orang kita yang selama ni hanya berdiam diri tak pandai/tak berani nak luahkan pendapat/pandangan dengan bosses (antaranya aku la dulu kehkehkeh sbb aku balik keja mengadu kat dia.. nnt dia jawab u ngadu kat i buat apa, cakap la kat bosses terus! :P tapi aku talak belani wooo!)
tapi, untuk menjadi bos pun, kalau kita nak orang respect kita, kita seharusnya respect kat orang dulu!
p/s: abg aku dah terima CV itu..awat hang pun tak apply :D

Fid said...

che-cheh
believe it or not dia dok buat baik dgn aku!!!
nak muntah!

mamaaina
heheheeeeeeeee

erna
berani kerna benar..
malulah aku nak antar sbb CV aku huduh...uw.aaaa.uwaaa

maybe akan ada lg org akan antar CV bleh ka?

Erna said...

abang aku carik lelaki sbb dah melambak asik poms je apply..hahahaha.. bukan kat uni ja lelaki pupus..ropanya apply keja pun lelaki pupus.. mana pegi lelaki-lelaki mesia ni ek?
Anta je la..kehkeh (sesuka hati aku plak mcm bank aku kekdahnya :P)
Depa tengah rushing carik orang, if tak sempat 1st batch maybe next batch baru depa panggey ka.. current scenario pun byk tak lepasssss...hohoho

anamiraa said...

part yang paling seksa dalam jadi orang melayu yang penuh adab sopan santun ni, iyelah untuk mintak hak kita yang hak.

seksanya nak bukak mulut mintak naik gaji, benefits,etc (padahal memang berhak yang amat sgt)

rasa segan, malu, tebal muka, etc... kita memang tak belajar nak menghadapi benda2 macam ni.

memang merugikan. aku harap kita akan terus belajar lagi untuk berani acquire hak kita yang secukupnya.

good luck!

Marisa said...

Aku la tu bab2 tak reti nak luahkan perasaan... tp kalau aku kat tpt hang fid.... mau menangis sob-sob sbb stress...

senang jek erna kalau nak cari tpt yg laki ramai..... kat automotive co. kat tpt aku keje dalam staff 1000... pompuan rasanya ada dlm 20 org jek.

NeroEcha said...

PErghhh panas..panas..panas...padan muka AM ko tu kena sembur gan ko...sabor ye aku percaya mesti nanti ko akan dpt keje lain nyer

rizza said...

bravo!!! cam tu le ....(hehhehhe)

Mommy Hafiy said...

go go fid!berani kerana benar!
he he abg aku pon dlm situasi mcm hang ler..tgh geram nih nak fire bos dia tp tau je la kalau fire dlm nihongo tak berapa nak bunyi marah..huhu

Ms Lola said...

Aku tabeeeekkkkkk kat hang, nyah..
Err, tp.. bila nak 'keluar' dr situ

Fid said...

ms.lola

on the way!
kalau dah berjaya aku war2..

ummizz said...

bravo cik... aku tumpang gumbira baca ni.. bagus sekali!
semoga cepat hang keluar dari sana