>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 21, 2008

Issue

ONE.
"Dah 2 tahun lebih kaususukan anakkau ni..Susu kaubanyak lagi ka?Ada lagi susu?"
 
Ada.Yes Ada..Banyak ke tak banyak...Menurut tukang minum Dia kata ada banyak..
"Acif minum ada syusyu..acif kenyang...burpppppppppppp"
Maknanya banyak le tu.Dia kenyang
so bukan issue le walaupun anak dah besar masih BF susu ada bnyk ka sikit
 
TWO
"Akif bila akif nak stop nenen?"
Angkat bahu tunjuk gaya tak tahu...
 
THREE
Lately this is favorite question yang orang tanya...
Bila nak tambah anak lagi..bila nak bagi akif adik...
Jawapan mummy macam biasa "tiga tahun lagi"
But jawapan akif berbeza....
 
Akif...Nak adik tak?
Tak nak adik!
Kenapa tak nak adik?
Adik???adik???adik????(dengan mimik muka adik tu apa?)
Alaaa adik tu baby ...Adik tu akan panggil akif  'abang'....
Tak payah!
Kenapa tak payah?
Acif baby..acif adik...hehenkul(school) banyak baby..Tak payah...Acif tak nak adik!!!!!
Itu kat school...
Tak payah...acif babab..iyakk iyakkk...
OK..tak payah ada adikkk....
 
 
Aku pun sebenarnya risau juga kot kalu anakku itu terover manja.
Hakikat sebenar dia memang manja tapi tak adalah sampai takleh nak berdikari langsung.
Kalau mummy dan daddy tak ada OK aja dia...Kalau ada je yang dia macammacam perangai.
Hendakkan perhatian...
 
 
 
 
 

3 comments:

anamiraa said...

memang patut la manja budak kecik kan. alangkan yang tua bangka pun dok manja lagi :)

jadi agak kurang berasas nak risau budak2 over manja. dah memang kerja depa la tu..

so, no issue.

:)

rizza said...

hahahha
tak pe manja2,..sok2 beso dah kureng manja nya..

betul cakap ana..dah nama pun budak...manja la..apa lagi..takkan le budak serius gile tu nama nye tak normal...

baba tambah adik..
kalau org tanya byk2...apa derang tu dah bagus sgt ke didik anak mereka yg berderet (ini ditujukan utk yg anak byk2 tapi tak reti jaga anak aje..)

NeroEcha said...

Takutgak kan lambat sangat dpt adik anak aku tu pun manja terover..aku pun mcm ko bila org tanya bila nak stop bf thaqif aku ckp tak tahu ikut suke sampai bila dia nak bf...aku rasa drg nie jeles kot anak kita still bf....kwangkwangkwang