>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 21, 2008

ultraman and raksasa

sorry naaahh..banyak entry satu hari...patut combinelah kan..tapi tak kisah la

cerita ultraman tiga.

Aku dah tak mampu nak elakkan lagi.ambik le apa yang positive...

Kat rumah aku ada Ultraman Tiga
Daddy, raksasa..acif ultraman tiga...mummy...mummy raksasa...

Apa yang jadi...raksasa dan mummy raksasa asyik kena lanyak sahaja dengan ultraman tiga
Mummy raksasa kadang2 sampai termenangis tau!

Budak yang tengok ultraman akan jadi gitu...Tapi depa beranggapan ultraman tu hero..

Kenapa akif suka ultraman?
Ultraman babab raksasa jahat.Raksasa jahat babab orang!

Alaa kalau bukan ultraman pun boleh babab raksasa..in fact mana ada ultraman dalam dunia ni la.
ada!
Mana...????
Orang jahat tu syame(sama) la ....raksasa (orang jahat tu samalah jahatnya macam raksasa)

Akif tak baiklah babab mummy betul2 mummy bukan raksasa..
Acif main aja...
Sakit laaaaa...
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
HUH???

Sekarang aku kena bagi tau dia betul yang ultraman, spiderman, monster, cicakman etc tu tak wujud!Hanya lakonan semata....

Tapi dia tak habis2 cakap orang jahat yang babab orang tu samalah macam raksasa...

Adeeiii

11 comments:

anamiraa said...

itu baru ultraman tiga.

belum lagi ultraman:-
-max
-gaia
-taro
-seven
etc.. tak ingat.

kat rumah aku ada tujuh jenis ultraman nak kena layan.

kalau si akif datang rumah aku sesuwei sgtlah jumpa 'adik-beradik' ultraman yang lain hahahahahaha!

Fid said...

anamiraa
kalau macam tu legalah aku ramai adik beradik dia hahaaa

rizza said...

hahhha ultramen2..kelakao lee

sib baik le anak aku tak suka benda2 pelik tu..hehhe

ni dinausor/raksaksa dia tak suka sgt...

(agaknye dia nampak pelik je makhluk tu..)...

le ni kalau dia tak dengar cakap.. kami lukis kan gambar raksasa tu (dinousor le..asal ade bentuk je..boleh le..).... kat carta harian dia..ganti smiley... benda2 yg dia tak suka... menangis oooo... dia nak bintang aje... abih tu..dah tak dengar kata ...dpt le raksasa ..hehe (yg sah2 tak leh nak padam balik....

ok ..mak2 ultramen (fid & ana..)...

Yan said...

kat umah, yg minat ultraman pun arif gamaknya.. pasal abang dia dah suka kat spiderman..

aku nak tunggu je si Zeri ni minat apa.. kah kah kah..

its me said...

eh bila korang kena attack dengan ultraman gini ada tak kekadang kita terlawan balik..

hu hu kekadang bila dah sakit sesangat dengan tak sengajanya saya terpukul balik..
then

mama... sakit..
(hu hu buat mama ingat tak sakit)

sian anak mama.. sorry aa mama tak sengaja

Fid said...

raksasa memang sakit kalau kena attack ngan ultraman. tapi control tu yg kekedang termenangis tuh sakittttttttttttttt

ultraman mmg lemah kalau raksasa nangis dia akan nangis juga...hahaaa

its me said...

tu aaa sik baik ultraman ada perasaan..

bila nampak kita buat2 menangis dia pun akan ikut sedih..so stop kejap

kekadang terfikir mcm mana laa nak bagi ultraman faham...
kalau kena attack hari2 mati laaa raksasa..

(kena tarik rambut and kena cubit pipi yang tak tahan tu)

Erna said...

hmm.. anak2 aku so far takde lagi bab2 ultraman ni hehe... kalau ada harus aku kena jugak gamaknye..

tetiba teringat Kesatria Baja Hitam.. Ultraman Taro.. haha..ni kes mak yang tengok dolu kala okeh!

Marisa said...

cam anak aku lak... kat umah aku tak bukak pun... tp opebngaruh kengkawan kat nursery....

aku menyampah la ngan ultraman.

NeroEcha said...

Agaknya mmg tgh musim budak suke adik beradik MAN nie..si thaqif kat umah pun tgh giler tgk Spiderman...tiap2 hari nak tgk Spiderman 3 tu..sampai aku blh hafal ler jln cite....uhukuhukuhuk

its me said...

marissa

saya pun menyampah dgn ultraman

kat umah memang di haramkan citer perang2 ganas2 ni... tp rasanya adib tgk kat umh ibu dia (pengasuh)