>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, July 30, 2008

soalan aku

korang aku ada soalan

kalau kita beli barang bayar secara ansuran/installment tu kira berhutang ke tak?

Bagi aku itu HUTANG......

Macam kredit card..
Andai kata kita guna then kita bayar balik 100% tanpa ansuran...kira kita hutang sekejap then bayar segera lah kan..

maknanya
kalau kita beli barang guna kredit card ataupun dibayar cash secara ansuran jual beli itu tetap hutang! Tak kisahlah cash installment ke kredit card ke selagi tak bayar gedebuk secara tunai hutang tetap hutang....

so sapa2 yang rasa bila beli barang bayar installment dgn cash tu tak hutang sila baca balik la bab hutang piutang ni...

sekian...aku menyampah!!!!!

nak tau menyampah sbb apa sms aku! kosong satu tiga dua kosong dua tiga tiga sembilan empat...

12 comments:

mama adib said...

ha ha tergelak aku baca... fid fid ayat2 ko memang slamba..

paling nak gelak bab

"sekian...aku menyampah!!!!!nak tau menyampah sbb apa sms aku! kosong satu tiga dua kosong dua tiga tiga sembilan empat..."
he he

CT said...

aku rasa jawapannye tetap HUTANG...:) xde jawapan lainlah rasanya...:)

rizza said...

hutang adalah HUTANG @ credit
cash/tunai ... tetap la TUNAI/CASH...bayar segedebuk

kalau org bodoh je tak tau beza antara hutang dan tunai...

Mommy Hafiy said...

no hang sungguh ka tu fid..kalau sungguh nak save hehe

Mommy Hafiy said...

fid lupa nak habaq
dah pindah rumah baru
http://mommy2h.webs.com
mai la melawat noo..
hehe

arina said...

memang la hutang tu. ada ke orang kata itu bukan hutang? peliknya. ansuran maksudnya hutang la kan. apa yang susah sgt?

Fid said...

nor..
mmg number aku yg betul..sila2....

ohh so umah lama??ada lagi?
aku link naaaa

anamiraa and all

itu aku confuse sbb dr kecik lagi aku dah diajaq kalau beli brg ansuran pembayarannya..adalah hutang!

Marisa said...

aku pun benci hutang!!! Tapi aku ada hutang belum settle. huhuu.. sedih...

Yan said...

awat hangin ni Fid? kita Gtalk nak? letih la nak taip SMS.. wah kah kah kah..

mama adib said...

hangat siot kat sana nuh...
macam nak berperang ku baca

betul apa
hutang adalah hutang... ansuran ke bulan2 ke cc ke semua tu hutang

Hutang wajib Di bayor...

ImanAzyan said...

sengih x sudah aku baca entry hang ni klu dok igt masa kat opis kelmarin. yg bab sms menyampah tu, psl "tut.." yg dok cari sedara dia x sudah2 tu ya che pid.

amydaud said...

hehe...susah orang nak mengaku hakikat dan apa jua alasannya...heh..

takleh beli barang...dok diam2...jgn berutang...huhuh.