>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 14, 2008

pasar malam and me

Kalau korang perasan aku ni suka sangat gi pasar malam.Hahahaaaaaa

Pasar malam dan aku....

Aku kenal pasar malam ni ketika aku dah darjah 2.
Masa tu kat kampung aku baru start ada pasar malam
Aku pergi pasar malam bawa rm0.50-rm1.00 sahaja.
Mana ada duit!
Blehlah beli jeruk..Kahkahkahkah

Then kalau mak aku kesian kat aku dia bagilah rm2.00 bleh la aku beli mihun sup ka laksa ka..masa tu RM1.50 sebungkus.

Kira grand gila la takat pi pasar malam tuh! Hahahaaa
Akukan orang kampung
Mana aku kenai bandaraya.
Kalau takat pi bus stand pekan kecik dekat kampung aku tu pun dah cukup gah dah.hahhaaaa

Then...
Masa aku matriculation setiap minggu aku akan pi pasar malam.
Masa dok Cheras pasar malam kat taman berhampiran.Jalan kaki ataupun naik bus mini...orang bayar 60sen aku bayar 20sen hahaaaa
sebab...konduktor bus gatai...kita borak sikit...then minta nak bayar 20sen kahkahkah

Masa dok BB Bangi... aku jalan kaki pergi..Ala seksyen berapa aku tak ingat dah...Tapi memang ramai student sana.
Ishh rindu plak pasar malam kat BBBangi ni...

Aku memang suka pergi pasar malam.

Hatta masa aku dok Japan, aku merindui pasar malam.
Aku paling suka time O-bon...
Sebab akan ada banyak yatai...
hahhaaaa
Aku bukan nak beli sangat pun aku suka suasana.
Hiruk pikuk pasar malam.

Cuma aku takleh pi pasar malam masa aku dok asrama hehhe..sebab outing time 10am-7pm sahaja.
Tak dan....
Dah tu pi Taiping bkn ada bus..kena jalan kaki...
Wah rindu plak jalan kaki di taman tasik Taiping hahahaaaaaa

Mulalah aku ni melalut lari dari tajuk...

Just for information je la

Isnin-pasar malam sect 18 SA
Selasa- pasar malam sect 17 SA
Rabu- sect 24/depan giant stadium
Khamis-aku tak tau..tapi area subang sana ada...
Jumaat- sect 25 SA..
Sabtu - Sect 19 SA
Ahad- pasar tani mega SA, kat stadium sana/bukit Subang

kihkihkih

Actually apa motif entry ni????

7 comments:

anamiraa said...

wuih!

sama la sejarah kita. dulu tu masa sekolah rendah tiap2 hari bapak aku bawak pi pasar malam. masa tu aku dok seksyen 18 shah alam. bapak aku sukeeeeee sgt pi pasar malam. aku pun sukeee jugak cuma bila dah ramai2 ngan anak2 ni aku jadik kalut la pulak nak mengepung depa. boleh hilang woo!

motif entry ni? dah sah2 la hang nak share tempat2 pasar malam kat shah alam tak gitu kihkihkihkihkih:

nak tambah:-
isnin sek 6
rabu sek 7
jumaat padang jawa (apam balik sedap kau!)
ahad sek 7 balik

hihihihihi.. sekian lapuran karam singh walia.

mamaaina said...

best betui duk shah alam...hari2 ada pasar malam..ingat time kat Uitm dulu aku selalu pi kat area sek6 n 18. La nie kat Puchong psr malam tak syok betui...banyak stall org cina dr melayu..nak pi pun tak syok .

rizza said...

yea betul... pasar malam..
dulu2 kat uitm memang byk pasar mlm..selalu gi kat seksyn 6 tu..jln kaki je dari seksyen 3..hehhe

kat bbbangi tu usah dikata...berlambak...masa aku kecik2 kat area seksyen 1 tu..pastu dia tuko kat seksyen 6 ...

le ni kureng le ke pasar mlm...ayik beli dpt makanan yg tak sedap..(ke sebab aku lagi teror masak dari derang..hehheh cit....)
balik msia ari tu..tak gi pun pasar mlm..hehhehheh

Fid said...

ahad sect 7 yaa..ok noted...hahaa

wanie said...

entry pasar mlm jugak...hehehe...wanie suka pegi pasar tani kat stadium shah alam hari ahad tu...macam2 ada...

Marisa said...

aku suka gi pasar malam gak... tp aku tak diajar dr kecik pi pasar malam. aku belajar sendiri...
ye la... adik beradik 5 org dekat2... jgn harap la mak ayah aku nak bg duit suh pi pasar malam....hari2 mkn di rumah saje....
dulu masa dok rawang tiap2 minggu aku pi pasar malam... singgah lepas balik keje sblm amik anak....tiap2 minggu juga la aku beli nasi kerabu....

Yan said...

sejauh mana aku pi, I heart Pasar Malam AU4.. yong tau fu nya.. putu piringnya.. isk..