>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, July 4, 2008

Menyelesaikan peihal permasalahan TV

Kami ada seunit peti TV sahaja.

Pada peringkat awal anak aku memang conquer habis!
Tpi sejak akhir-akhir ini kami sudah sepakat.

Jadual menonton TV telah ditetapkan.
(Taklah jitu tapi macam dipersetujui laaa)

Gedebi boleh tonton TV channel kegemaran.
Tapi weekend sahaja or if dia bangun early in the morning while mummy sibuk memasak kat dapor daddy sibuk menyidai kain baju.

Malam weekday boleh tengok TV tapi hanya boleh tengok DVD (magic english)
Malam boleh tengok TV tapi kalau mummy nak tengok berita gedebi tonton DVD guna lappy

Sabtu malam Ahad..Gedebi ka daddy ka takleh tengok rancangan TV apa-apa sebab mummy nak tengok cerekarama.
Ni memang pakat bagi peluang kat mummy.
Gedebi guna lappy ngan daddy belajar online.Main game kat whatever asalkan mummy tengok cerekarama dengan tenteram.

Daddy nak tengok sport channel...Berjagalah lewat malam.Hahahaaaa
Tak pun bangun le awal pagi hahahaa
Cuma kalau F1 je boleh layan sekeluarga hahahaaaa

Namun aku dapati anak aku suka tengok cerita SERAM! dengan cerita yang 'geli' yang ada cacing ka ada ular ka ada lipas ka..Aiya!Opsss...actually apa sahaja yang ada animals!
Untuk animal world ni mummy memang bagi dia tengok sebab dia akan compare yang kat TV dengan dalam dictionary animal dia. Mummy rasa oklah kot untuk perkembangan dia.



1 comment:

NeroEcha said...

Memang bagus kalau ade schedule tgk tv nie bgs bg dispilin skt kat ahli keluarga