>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 7, 2008

Satu langkah harus

Alhamdulillah
my dear hubby promoted.
But the his new office is a place in Sepang! Yup....The international airport! (Or the LCCT?mana2 la)

The issue is...Aku memang nak dia terima. To stay in current office of cos lah boleh but the bosses only can promote him next year (not sure juga verbal maaa)
So since dah dapat ni kenalah terimakan. Bukan senang oii nak dipromote gini. Depa punya system bleh tukau2 Dept...

Aku..Yup..Aku juga harus melangkah....(hari ni genap 5 tahun aku kerja ini multination company..but aku tetap kuli cabuk..what the heck?)
Tapi aku agak kaget ..Terbantut sikit la.
Kalau area SA juga mang aiii jawuhnya ngan Sepang! Kot kalu promoted new salary hanya tampung duit petrol hahhaaaaaaaa

Kalu aku tukau kerja somewhere in bangi ka cyberjaya ka..relevan juga....

Untuk aku jadi SAHM sungguh tak termampu lagi.Aku kena juga kerja sampai hutang yang tak patut dihutang tu settle..Kalau udah settle aku takyah pk lagi dah...

Andai kata aku dapat new job tak jauh dr Sepang...Aku pk pula alahai itu cik gedebi
ciannya dia nak kena sesuaikan diri dengan new school.
Ini yang aku maha berdebar tau....
Aku under estimate anak aku ka?
Aku akut new school tak faham dia!
Ya Allah permudahkanlah.

Yang aku tahu....
Aku mesti sahut cabaran ini...

Peluang bukan selalu.Gunakanlah sebaiknya

Wish me luck....

7 comments:

Yan said...

all the best Fid. Moga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.. amiin..

rizza said...

fid..good luck!!.. semoga ko dpt keje kat bangi.....esok2 leh le jemput aku ke rumah ko lagi..hahhha bangi tu kacang je bagi aku..hehheh

anamiraa said...

go go go!!

Marisa said...

insyaAllah..tiba masanya pasti ada jalan penyelesaian....

kuireena said...

Fid,
Camni la kehidupan. Tiada yang hakiki, bahkan sentiasa berubah rubah. Takpe, dun worry. Changes are scarry, but they are necessary to make us better and stronger! Go Go Fid!

Erna said...

Congrats to En Suami! Aku dah baca kat blog dia before hang tulis entry ni semalam.. nak komen tak sempat..
Anyway, insyaallah semua akan ok! Aku pun dilema jugak Damia tak nak tukar sekolah etc.. Dia lagilah, dah 5 tahun..emotionally disturb jugak nih. Tengah psycho dia lagi pasal new school etc..
Hope semuanya dipermudahkan Allah! Tahniah sekali lagi! =)

NeroEcha said...

Congratulation to ur hubby...i'allah fid ko akan dipermudahkan..nak lakukan perubahan mmg susah tapi everything will be ok..