>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, July 29, 2008

pesanan ringkas

1. Aku maybe akan 'lembab' sikit bab membaca/meronda/melompat ke blog2 kawan-kawan semua
Sebab

A) aku busy (juga laa)

B) aku nak cuba elakkan gunakan sangat internet company ni(Almaklumlah ada org claim dia yang bayaq..aku tampo kang tersepai kot! cet!)

C) aku practise andai kata aku nanti kerja yang busy sampai tak dan nak ambik tau hal luar maka aku bleh kerja ngan aman damai.(aku serius nak kerja tu the really the KPI punya jenis so demi menjaga KPI aku ..aku kenalah belajar dari la ni..kat sini KPI aku takyah ambik kisah...bagus tera mana pun tak dak orang pandang..abaikan....)Demotivated sungguh kan...

D) hubbyku dah sediakan bagusnya punya internet kat rumah..walaupun bila aku guna sure aku ngamuk..sebab celcom BB lately sangat2 fork!Masa awal2 dulu berdesup desap lagi....La ni hushh.....Ikutkan hati nak je aku ketuk biar hancur!


2. serius aku tengah gila2 berangan nak jadi lawa/cantik/montok bagai..kahkahkahkah

Asyik dok pk lagu mana nak jadi cantik cun melecun (memang la aku lawa dah tapi aku gemuk...ada jerawat..kahkahkah)
Kalau gemuk tak de jerawat ok lagi tuh! Hahahaaaa

So..Macam entry sebelum ni..
Hubbyku wajibkan berjogging untuk aku dan dia...
Makan pun control juga...(tapi bila mai angin aku rajin memasak...pejam mata je laaa)

Kesannya tak derk lagi pun hahaaa

Makan tahun juga kot hahahaaaaaa

Jogging satu round tasik pun semput seh la nih..
Kalau 10 tahun lepas...ish 3-4 kali naik turun Bukit Larut tu macam tak de mende jerk...10 pusingan taman tasik taiping tu macam suka2 jerk! Itu dulu laaaaaaa...
So..la ni aku kena jadikan aku yang 10 kali pusing tasik Shah Alam pun tak de apa2..rilex dan macho lagi perkasa!

3. Aku kena belajar bawa kereta semula.
Aku kena lawan perasaan mata tak nampak aku nih...
Aku punya masalah la ni aku memang susah nak agak jarak....
Bahaya tu!
Apa-apa pun di mana ada kemahuan di situ ada jalan...

berhenti memberi alasan..
Anda pasti berjaya..Ya ...aku pasti berjaya...

All the best...

6 comments:

mama adib said...

ha ha kita terbalik fid.. aku nya kerja belek blog org, abih semua blog org ku redah ha ha...

tahun ni mak relak giler (sbb keja tmpt baru)..
relak sampaikan meronta2 minta org bagi keja...

tahun lepas hu hu buka email personal pun tak sempat.. keja keja keja.. itu jer...

Yan said...

semoga hang fit, sihat, cantik & gebu sokmo ok..

yg penting HAPPY fid.. ingat tu..

Fid said...

fid must fit!

cik yan tu la pasai hahaa

mama adib
hahahaaaaaaaa

NeroEcha said...

Teruskan usaha ko..aku sokong..aku pun dlm proses gak membuang lemak..tapi kadang2 dtg malas nak exercise gak..ape2hal Fid chaiyok...yakin boleh...

rizza said...

go fid go!! ko kena cargas!!!!

arina said...

fid, mehlah kita sama2 jadi anggun dan cung melecung ok?

hang semangat aku pun naik semangat hihihihihihi!