>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, July 7, 2008

bowling

Sabtu daddy ada bowling game antara department dia
So macam biasa kami akan jadi 'ekor' la

Namun kali ni gedebi in bad mood
Dia asyik mengamuk sahaja
So mummy ajak dia pergi window shopping kat 1-U dia setuju
Kami masuk every relevan shop..

Dia yang decide to go in or not
Antara kedai pilihan adalah kedai2 barangan baby/kanak-kanak..book store...toys shop

Disebabkan dah lama sangat berjanji akhirnya mummy belikan juga lappy untuk dia.Ala lappy kanak2 la...bukan sony vaio..Hahahhaaaaa

Member syiok le dapat lappy ajak mummy 'return' tu U-bowl nak tunjuk kat daddy dia sekali daddy tak layan sebab ya la orang tengah lawan bowling.Lantas merajuk pula.Moody all the day la jadinya
Salah sikit marah salah sikit jerit
Opismate daddy dah pandang pelik dah kat dia tapi dia tetap layan moody dia adoooiiiii
He keep saying 'daddy babab'
Tak puas hati sebab tak dilayan plus sakit hati dia tak boleh main bowling..
Mummy laaa..Mummy kata nak bagi dia main bowling but rupanya kat Malaysia ni bdak kemetot cam gedebi blom layak main erk?
Mummy ingat lagi masa mummy masih kat Japan mumy selalu juga gi ngan oka-san dan kawan2 main bowling tapi awat masa tu ada bola etc untuk bdak kemetot?
Bowling ctr tu kat area Syibuya-City sana...
Siapa kat Tokyo tolong buat kepastian...kat Nihon semua bowling ada untuk budak2 kecik ke idak?? Ada kan?

keputusan perlawanan..team daddy menang so kami dapat le voucher ISETAN

ehem ehem ehem....

9 comments:

mado_ct said...

haah..sumer bowling ada untuk budka kecik... ada bola kecik pastu ada alat untuk assist budak2 ni baling bola..ala2 letak bole atas tu dan golekkan jer..pastu straight la bola tu. Pastu kalau main ngan anak2 boleh je suruh angkat longkang tu so tkder la Gutter ball...

Fid said...

haa kan betul
mummy blom hilang ingatan ...

so akif kalau nak main bowling jom kita pi Tokyo kahkahkahkahkah..

Yan said...

Pin Junction kat Mutiara Damansara ada Kiddy lanes.. aku tak pernah le pi.. tp alumni sekolah dok tengah sibuk plan nak buat bowling tournament kat sana..

Fid said...

cik yan
ada ya
tapi tu la hanya tempat tertentu

kalau Jpn mmg semuanya ada..

anamiraa said...

hmm.. menarik gak info hang cik yan. boleh jugak ku bawak bundut2 pi memboling.

Mommy Hafiy said...

ada fid ada..selalu bwk hafiy pegi pakai bola saiz 5(berat 5 pound?)
siap ada pagar bila sampai masa dia balik supaya tidak masuk longkang..maka kadang2 dapatlah dia strikemarkah melebihi mommy dia..hahaha
teruk la takkan takda camtu kat mesia..tak seragam kah satu dunia?

Erna said...

hehe..aku baru jumpa bola boling ngan kasut aku (terperok dlm stor).. nnt bleh asah skill balik :D tapi mcm tangan ku tak mampu tampung je dah :( harus kena jual jugak bola boling ku (11kg, anyone?) :D tapi, aku suka bowwwllll!!! (wakil UIA okeh!)
btw, dulu aku pernah gak bawak Damia pi sunway..belasah je carik bola paling ringan bagi dia.. then tutup longkang. Or kami pi club kami (dah jual dah membership :() kat Bukit Jalil..
But, info cik_yan menarik dan meruntun hatiku nak start memboling kembali!!

Yan said...

Glad my info helps -))

sengih plak lebar sampai tak cukup mulut nak tampung.. kah kah kah..

NeroEcha said...

Ade ekk kat Pin JUnction tu ekk..jom le pi ramai..dekat gan rumah den tu...