>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, July 8, 2008

story aku hari ni

interview or to be paling tepat presentation appointment pada pukul 10am.Aku sampai 950am.
Dalam pukul 1056am gitu tamatlah sesi.

so dari itu 'presentation' session...
depa nak 2 orang
shortlisted 4 orang
result akhir bulan ni baru dapat
Kalau dapat kena pi Nihon/Japan 2-3 weeks for trainning.
Mmmm......Aku le ni 50-50..Dapat pun tak pa tak dapat pun lantak...
Sungguh tak berwawasan kan..Kahkahkah..
Ni plan A..kalau dapat..Kalau tak dapat aku execute Plan B..Plan C pun ada Plan D pun ada.....
Aku la ni dah jadi more aggresive...
Aku dah tak wait and wait lagi sebab aku rasa aku tak akan berubah selagi aku tak cuba ubah(memanglah kan)

Kalau hubby stay kat Subang memang aku 80% nak itu post tapi bila dia dah berjaya  ni aku dah jadi 50-50...
Berkadar songsang sungguh aku ni.

Abih je itu presentation kami(sekeluarga..ni salah satu slide ni) pi SMC untuk folo up cik gedebi.
Tup tup daddy lupa bawa documents utk pi renew road tax and insuran serta claim RM625 hahahaaaa
So mummy suruh daddy balik ambik, mummy and gedebi aja jumpa Dr.L.

Ya ampunn tobat...
Udahnya aku main aci ligan dengan pakaian nan formal kasut 3 inches(ni wajib pakai high heel untuk cover kelebaran aku dengan meninggikan sedikit ketinggian hahahaaaa)
Huhh kusss semangat sib baiklah tera juga control kasut tumit tinggi...kalau idak..
Tapi end up bau hangit le ngan peluh
So gedebi dah takyah follow up..Alhamdulillah

Pi post opis Giant 13...Wow tunggu sampai 80 org tuh....
Lama sungguh
Dah tu renew road tax bagai dapatlah rm625..hehehe...aku la la tu suh bank in account aku kahkahkahkah..
Tapi atas dasar persaudaraan kahkahkah...aku redhalah dapat rm400 je kahkahkah..zalim zalim....

Sekian.



13 comments:

NeroEcha said...

So how gan presentation tu..rasa2 leh dpt tak...payah gak situasi ko skrg kan...ceh2 pakai baju formal n kasut tinggi tu...mesti nampak slim kan....lagi satu aku nak tanya camne ko ade percent lak daripda subsidi rm650 tu.....pelik btl....

Fid said...

nero
hahahahhahaaaaa


percent tu atas dasar kasih sayang kahkahkah

anamiraa said...

bengong!!

hahahahha.. lawak hang ni. takpelah yang penting usaha tangga kejayaan.

semoga dapat apa yang diidamkan!

Fid said...

anamiraa
tang mana paling bengong!

anamiraa said...

tang dasar persaudaraan tu.. hihihihihihi!

rizza said...

hahahha aku gelak je la..

Ms Lola said...

Harus ke pakai 3 inci gi intview, nyah? Kellassss.... Mak pun ado intview ESOK ni!!! Kuang kuang kuang.... Kalau panel interviewer tu nanti buat2 muka nak makan aku, aku buat balik muka nak mkn depa. Boleh?

Fid said...

ms lola
aku jatuh hukum wajib demi nak tinggikan sikit aku yg kemetot hahahaaa

Marisa said...

doa2 je la Fid...
wuihh.... syioknya dpt habuan kasih sayang....

Yan said...

3 inci? fulamak! aku dah lama tak pakai heels sejak beranak pinak ni.. eeee.. rasa tak seimbang gitu.. kah kah kah..

meh la amik gamba kasut tu sket Fid.. tepek kat sini.. bukan selalu.. hehe..

Fid said...

cik yan

toksah idam tgk kasut aku

kasut berjaman....dr nak dare lagi hahaaa

Erna said...

wah..wah.. kelas hang pi interview kasut 3 inch!!
hehe.. so how was it? hopefully semua berjalan lancar!
amboi! best tuh dapat subsidi atas subsidi :P

Fid said...

aku rasa ok haha tapi tak taulah interviewer tu ok ka ko.. hahahaaa

interviewer tu ada tanya aku..
ni aku translate ke BM ya dr BJ...

"U ni dah selalu ke buat presentation"

aku tak tau la aku present nampak mcm selalu buat ke cara aku nampak sgt macam tak pernah buat hahaaaa

Tapi aku macam biasa la...bila bercakap lupa abih segala hahahaaaaa....
mula2 macam nervous bila dah start pot pet pot pet rasa macam best plak hahahaaaa

haru haru