>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, July 20, 2008

penjenayah?

Tajuk over

Seperti biasa setiap weekend tak kisah la sabtu or ahad we will go to Tasik Shah Alam near Masjid Negeri.Ala yang dekat Library tu la
Kalau sapa2 nak gather2 jom la..

Al kisah
Aktiviti wajib is memberi ikan/toitise makan roti.
Akif beli roti kat tesco sebungkus rm1.60.

On the way mummy akan koyak2kan roti supaya bila sampai akif bleh terus bagi fish and toitise makan...

Apa yang mummy nak cerita
Tengah kami happy2 bagi ikan and sang kura2 makan....
Datang segerombolan manuasia dari loghat bercakap sama ada org kelantan/pattani/yala/betong ka area sana laaaa.

Derang datang memancing
Ntah bangang org hulu hutan banat mana...Mai memancing tengah bandaraya.
Yang mana sah2 dah MBSA tulis dilarang memancing
Derang tak bawa joran but they bring the tali tangsi with mata kail..
Mai parking sah2 sebelah kami 3 beranak
Buat muka tak bersalah pancing ikan.
Bahalol!

Orang ramai yang tengah bagi ikan makan dengan anak2 semua terpinga.
Tuh si ngok2 tu siap buat kepoh arah kawan depa balik ambik jala..

aku tak tau apa masalah depa
tapi yang nyata depa memang tak ada etika tak ada manner...

Kami try call MBSA...Call number yang tulis sebarang aduan sila hubungi number yada2..tapi tak ada org angkat.

Akif terus ajak beredar..Tak sanggup dia nak tengok ikan2 yang dia dok jamu setiap minggu ada orang datang pancing.

Dalam tasik tu ada beberapa ikan koi..aku rasa tu spesis koi taiwan...dari rupanya yang kurang cun berbanding japan punya.

si bahalol2 tu siap nak tangkap ikan2 koi tu...

Kami beredar
Nak sound depa ramai dah tu jenis depa tu bknnya bleh bawa berkira jenis bodoh...
Merokok kat tepi orang tanpa rasa bersalah
Dah tu buat muka nak marah bila mana kami dan pengunjung2 yang lain bagi ikan makan..ya laa..ikan tak makanlah umpan depa

Kami beredar ke area playground..
Then intip2 dah hilang si bangang2 tu
Hubby kata nampak macam ada orang sound...Ntah la...

Seruan aku..
Walaupun ikan tasik Shah Alam tu banyak... sah2 itu kawasan larangan memancing
Kalu bodo bangang juga nak pancing...buatlah time orang tak dak..

Dah tu tadi depa tangkap ikan..ikan2 tu siap terlompat2 kena para pengunjung lain..

Yang funny

ikan2 besar didapati 'bijak' depa tak makan umpan tapi depa makan roti2 yang pengunjung lain bg hahahaaa




4 comments:

NeroEcha said...

Ape ke bengap nyer pi memancing kat situ..sungguh2 takde manner langsung..

anamiraa said...

ni kira sama dengan 53% dalam entry aku hahahahahahaha!

dah bodoh tak boleh diajar!

mamaaina said...

memang bengong betui depa tu....

Ms Lola said...

Adoi... tak terkata aku weih...