>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, July 3, 2008

quality time

How you spend ur time with ur kid(s)?

Sebagai ibu bekerja aku amat tertekan tau kalau bab masa bersama anak nih.
Hehehehehehe
Tambahan pula sekarang busy yang amat.

Jadi antara langkah-langkah yang diambil bagi menjadikan aku bersemangat aku telah.

  • ajak anak aku sama-sama bekerja didapur.Dia selalunya tukang tumbuk dengan menggunakan lesung batu.
  • aku akan suap dia makan.Dia akan suap sendiri pada mulanya duduk semeja 3 beranak tapi setalah 50%makan dia akan minta mummy suap.Masa suap makanan ni sempatlah mummy bertanya itu ini.
  • Mandi. Dia akan request nak mandi dengan siapa/nak siapa mandikan bergantung pada statistik keinginan dia.
  • Dan breastfeed.This is a must bagi aku.Masa ni jugalah masa paling dekat dengan anak aku.
sekian.

3 comments:

NeroEcha said...

Aku setuju bila tang masak tu..thaqif suke nak 'membantu' aku..tukang kopek bawang,tukang kacau bila basuh pinggan..tips2 lain spent time with kid tu pun aku setuju gak....

Ms Lola said...

Iye betul. Apa jugak cara boleh dilakukan utk 'quality time'. Kalau tgk tv sama2 pun, tp takdak interaksi, takde maknanye bg aku.

Dlm kes anak aku ni, dia dah terbiasa berinteraksi masa tgk TV. Smpi kan aku rasa terganggu pulak bila dia dok ckp ckp ckp ckp ckp dan ckp masa aku tgh tgk citer. GERAMMMMM

Fid said...

anak aku sib baik dah ter'didik' time mummy tgk TV dia kena nenen hahahaaa
tak pun dia main mainan...ko sepah le satu tongkang pun janji jgn kacau aku wakakah...