>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, December 9, 2008

bebel lagi si fid ni

Nak membebel
Entah macam mana hari ni aku ke sana..
Mata aku tertarik kepada beberapa topics.

1. nak bersalin kat mana siapa akan jaga..
Ada yang tak nak MIL jaga ..nak ibu sendiri jaga..
Apa yang aku rasakan…
Apa salahnya kalau orang SUDI nak jaga..layan ja la….nak didilemakan apa?
Ke-2, yakin ke ibu sendiri anda itu ikhlas nak jaga..plus tak rasa menyusahkan ke?
Kalau orang yang sah-sah offer nak jaga tu sahih dia memang SUKA dan BANGGA….
Asal nak beranak ja gaduh laki bini ..nak beranak mana..sapa nak jaga…
Bagi aku solution paling senang..sendiri cari pasal..sendiri beranak..sendiri jaga la!
Awat nak dilema2 bagai????

Hahahhaaa..Jangan nak komen..”ingat senang ka nak jaga orang berpantang..”
Tak yah tak yah ya…Aku bersalin dulu jaga diri sendiri ya…suami yang jaga..sendiri cari pasal sendiri ambik kisah la….

Dah belajar tinggi…claim diri moden bagai tang nak berpantang nak kena orang lain jaga..ohh tidakkk…tidak berkadar terus langsung!

tak un hire la orang jaga....bayar 3-4k..senang ja

Itu bebelan pertama…

2. kalau birthday …Husband tak wish dan tak celebrate bagai sedih ka???
Kalau aku…Ni aku ya….
Aku tak kisah pun aku tak heran langsung
Aku lahir 30 tahun lalu(hampir) tak yah ingat pun tak pa..
Satu..tak akan berulang lagi
Dua..dah lepas tu lepas la…
Tiga….budaya siapakah itu?
(birthday anak aku..aku sambut laaa untuk mengembirakan dia)

Tak yah nak sedih pilu bagai kalau husband kita tak beli hadiah etc..Entah-entah dia ikat perut hari-hari sebab nak bagi kita makan.
Pernah fikir?
Usahlah pentingkan diri kita sangat.
Dan satu lagi sebab aku tak kisah…
Sebab…Aku bersuamikan orang yang sentiasa ingat aku(buat masa sekarang…)
Dia tak pernah lupa tarikh lahir aku sejak dari tahun 1997 lagi….
Bertuahkan aku….(dan tak yah bagi hadiah pun sebab dari awal tak ajar aku gitu)
Biarpun dia tidak mandikan atau rendamkan aku dalam emas..permata intan berlian..wang ringgit rumah bungalow tapi dia bekalkan aku kasih sayang dia…cukup!(walau hari2 gaduh tak pa aku tau dia sayang aku)

Annoyingkah aku?

Dan dari aku fikir perasaan sedih laki aku tak bagi hadiah birthday baik aku piker macam mana nak jadikan aku kaya raya..hahahhaaaa
Optimiskan aku???
Kahkahkahkah

p/s:ada lagi nak kuperkatakan tapi la ni time kerja…harap maklum

p/s:kak non hang nampak lagi kejelasan kekejaman aku???

No comments: