>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, December 27, 2008

Day 1 without PETI

Hari ini saya kerja
saya berada di pejabat sekarang ini
Anak dan suami saya ada di rumah.mungkin sedang bergembira di taman mainan(agaknya laaa)

Day 1 without PETI
Kami execute PETI-less lifesytle.
Malam tadi dia merengek-rengek nakkan ben-10, tidak dilayan
nakkan mickey juga tiada respon..
Dia on PETI tiada power...dia kaget
dia buntu...rosakkah?
dia on/off/on suis juga tiada power...Mmm..dia diam...Akukah yang rosakkannya?
dia termenung...
Ahhhh..abaikan peti ini biar aku teruskan dengan perkara lain....

Dia menarik kerusi meja studynya
dia heret ke bahagian rak buku
dia keluarkan buku-buku yang ada....
Dia bawa ke atas sofa..Dia selak satu-satu....ada macam-macam yang menarik....
Dia minta daddynya bacakan..dia ketawa terbahak-bahak...
Ahhhh bosan pula buku ini..dia ambil yang lain....

Ahhhhh....Dia mula gundah gulana....
Ohh baik kuguna buku-buku ini untuk kubina rumah....
dia susun buku-bukunya membentuk sebuah segiempat lantas dilengkapi bahagian atas..
"mommy tengok....ini rumah.."
Mommynya senyum 
"clever boy"
dia bangga...kembang kempis hidungnya menahan malu dipuji

"dadday buat apa tuuu?"
dia nampak daddynya sedang melakukan sesuatu di komputer
Ohhh upload gambar rupanya..
Ada gambar aku ...Aku perlu segera....
Daddynya bukakan slide show semua gambarnya
dia ketawa terbahak-bahak melihat telatahnya dalam gambar!
Kagum dengan dirinya yang montel itu....

Ohh dahaga pula..
Dia mula menjenguk-jenguk mencari mommynya
mommynya sedang tekun membaca buku yang baru dibelinya....
Dia hampiri mommynya...
"mommy..nak hanen..."
"ok....gi kencing dulu nanti kita hanen then tidor.."

dia akur.....

"mommy dahh.."
selepas mommynya menyiapkan tempat peraduannya..mommynya mengangkatnya ke atas katil dan memberikan dia upah susu ibu!
Dia minum sambil menggoyang-goyangkan kakinya.....
Dia tertidur.....

5 comments:

mrs noba said...

beb, hang tak bagi dia tgk tv ka smalam?

rizza said...

fid

syabas!!!! ko kan nak lakukan perubahan.... dah berjaya la day 1 ni...
jgn patah semangat..

Mommy Hafiy said...

syabas fid!!!
lama2 nnt akan terbiasa hidup tanpa tv..bila bukak tv rasa bising lak..hehe

Mommy Hafiy said...

salam maal hijrah dari kami sekeluarga

NeroEcha said...

Congrate fid..satu percubaan yg bagus..cuba lg yer..see tgk acif blh berubah nyer..