>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, December 26, 2008

hujan batu tetap laku...

Tahukan anda
bahawasanya saya masih menyimpan impian ingin pergi bermastautin di negara asing.
Negara yang maju.saya tak mahu negara mundur...

Adakah saya lupa daratan?Tidak....
Saya suka tinggal di negara luar kerana jika saya di luar saya akan lebih menghargai negara saya ini.

Jika ada antara kita yang tidak percaya akan kebenaran ayat saya ini, silalah pergi tinggal di luar negara 3-4 tahun pun cukuplah sudah memadai untuk menjadikan anda rakyat Malaysia yang sebenar(walaubagaimana pun semua ini applied to those yang waras..yang kurang waras tetap tak ada apa-apa kesan..)

Itu sahaja yang nak kutulis..

p/s: 2 hari lepas kawan aku called bagi tau ropanya yang design2 hiasan-hiasan masa yang kuda kat t'ganu tu kan..kawan kelas aku masa matrik jpns yang design....
Ishh power sungguh!!!!

p/s 2:
Agak2nyakan saya ni layakkah kalau nak jadi sensei/guru??
saya discovered saya le ni minat sungguh nak mengajar orang..kahkahkahkah..ke harus jadi penceramah bebas?
kahkahkah

2 comments:

rizza said...

ye betul... kita lebih hargai negara kita dan rasa bersyukur amat yg kita ni berasal dari msia.....

hanya org2 yg waras je fikir begini kan.....

pi le fid.. duk le kejap ke... 3thn kat switzerland.... 3thn kat finland... 3thn kat brazil... 3thn kat rusia.... etc... hehhe

semoga impian ko tercapai...

pi merantau je fid.. usah la bermastautin .. hehheh

Catatan Ibu said...

Fid,

sorry..saya silent reader. Kalau minat nak mengajar on weekend try la contact ringgo language center kat ss2. Since Fid leh cakap nihongo maybe makcik tu suggestkan Fid ajar eigo pada nihonjin atau ajar nihongo pada malaysian.. kalau nak jadi interpreter pun boleh..