>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, November 16, 2008

ayaq naik

Tadi dalam pukoi 3pm kami pi jusco bukit tinggi
Pukul 6pm gitu kami pun balik
konon tak mau kayakan PLUS and co, maka kami pun balik la guna jalan free...sekali

"awat keta tu sesuka hati reverse hah?"
"awat u-turn plak nih?"

Tunggu punya tunggu akhirnya nampaklah puncanya
Ayaq naik..banjir la

maka
kami pun langgar la peraturan jalan raya...u-turn ngan cara menentang arus...
yang aku agak takleh nak faham

makin bnyk kereta yang sedar akan ayaq naik u-turn makin bnyk kereta dr belakang masuk ke jalan yang sah2 kalau kancil ke viva ka tak akan lepas....
puas kami menggawang2 tangan suruh jangan masuk depa masuk juga.
takkan takleh pk sat..awat la kereta2 yang sepatutnya jalan ke depan mengundur dan menentang arah?

pihak berwajib juga.
kenapa mereka agak lemb#b?
Ada 2 buah kereta pihak berwajib...mak aku panggil polis trompet!
Dah tau jalan memang cannot go, do la something
simple ja..
drop 1-2 orang anggota tolong inform pengguna jalan raya jangan masuk jalan tu banjir!Ini idak....Ya tau...bertindak mengikut arahan....takkan logik akal gitu pun takleh?
Ikutkan aku..nak ja aku turun jadi 'trompet' tahan kereta jangan bagi masuk jalan yang tenggelam tu.....

moral
kalau hujan jangan sekali gatai2 nak guna jalan padang jawa nak balik shah alam..sekian

No comments: