>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, November 1, 2008

Journey to diaperless life

Tajuk kat atas tu bleh difahami ke?

Kami dalam usaha mencorak cik gedebi ke arah hidup tanpa lampin baik siang mahupun malam, kecuali time poo poo...
Aci???
Poo poo time is toooooo hard for him to get it done without diapers...

Why???
Bcoz...

He afraid that his poo poo sakit..jatuh....

Sudah beratus kali kukatakan padanya...

itu poo poo tak akan rasa semua tu...dia tetap tak nak terima...

So...seperti biasa ...aku menaruh kepercayaan terhadapnya..let him decide!

Kalau pakai diapers untuk poo poo sahaja maka sehari sekeping sahaja....30 hari 30 keping itu sudah cukup menjimatkan hahahaaaaaaaa


One funny thing

Kalau tetiba cik gedebi 'terpoo poo' kat taska dalam toilet-tujuan nak gi pee sahaja tapi 'ter poo poo' kawan2nya akan turut gembira...bila aku sampai ke taska kanak2 itu dari jauh akan cakap

Mummy tadi akif u-uh kat toilet' (memang la patut do it in toilet kan...)

Tapi di situ aku nampak kesatuan kanak2 itu dalam usaha menjadikan diri mereka lebih dewasa...

Aku ingat lagi masa cik gedebi baru train pee kat toilet masa berada di taska...kawan2 dia siap ada yang volunteer nak temankan dia pee everytime dia nak pee

1 comment:

mimielola said...

Lerrr.. itu alasan dia takmo berak tak pakai diaper??? Sayang sungguh Akif kat taiknye :P