>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, November 11, 2008

*Subject:* Proton Baru MSX....top speed 250km/h

Tajuk di atas adalah tajuk satu Email yang aku dapat.

Soalan aku

Kenapa kereta kat Malaysia perlu buat satu pengumuman tentang kelajuan maximum that the car can speed?

Bagi aku..
Semua tu satu ‘permainanan’ sahaja.

Kaubeli kereta nak berlumba ke?
Kau nak speed kat mana?
Lainlah kalau kau guna Sepang Circuit.

Jaringan jalan raya Malaysia kelajuan dibenarkan dalam 60-90km/h sahaja kan.
Highway pula maximum 110km/h sahaja kan?
So apa guna nak cipta/design/beli dan guna kereta boleh speed laju-laju?
Tambahan pula kalau korang guna Federal Highway/Lebuhraya Persekutuan setiap hari!
Macam tak ada makna ja!

Ada yang kata kalau emergency nak speed lelaju…
Confimr korang bleh speed????
Maybe boleh kalau jalan kosong lengang.Cuma sesuai ke ajaln raya/lebuhraya Negara kita?
Kang melambung cecah banjaran titiwangsa tubuh korang…
Jalan raya kita di Malaysia ni tak rata..Bukan macam jalan raya kat Germany…Hiks…

Sekian pandangan saya,

Pandu berhati-hati.

No comments: