>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, November 14, 2008

baby

Anak aku tak habis2 mengaku dia baby.
Dan dia tak akan terima any baby(kekal) di dalam rumah dia.
Kalau baby datang kejap2 dia akan layan.

Ahhaaa...semalam anak aku bagi tau
"mummy ni nengok boboy gigit"

Ya ada bekas gigi kat tangan dia..
Anak sapa la tu gigit anak aku!
Aku tau anak sapa..hahahaaaa

Anak mengigit orang..
korang rasa boleh solve ke?
Jawapannya boleh!

1. teguran
2.bimbingan
3. penerangan
4. perhatian
5. belaian
campur kasih sayang etc

Anak aku jarang la 'lanyak' orang kecuali dia kena lanyak dan memang dia rasa sakit..but dia balas tak sakit pun! ahahaaaa

Aku memang tak ajar anak aku gaduh.

Prinsip silat cekak malaysia(bkn hanafi ya)..Kita takleh menyerang, kita pertahan sahaja.

Aku cuma ajar anak aku macam mana nak pertahankan dirinya saja

Ya aku memang tak suka anak aku bergaduh
Aku tak suruh dia lanyak balik kalau dia kena lanyak tapi aku ada kata kalau dia nak pertahankan diri dia, dia boleh balas balik.Tapi jangan la balas teruk2 cukup sekadar pertahankan diri
Nanti dah cukup umor bleh belajar silat cekak malaysia...OK?

Worst case senario aku cakap kat dia.."anggap la orang tu tak pandai! Orang pandai tak babab orang lain"



No comments: